Konferans Bildirisi
BibTex RIS Kaynak Göster

Pharmacy Scheduling Problems: A Case Study

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 309 - 322, 12.08.2016

Öz

Features of the location of pharmacies and drugstores in the shift schedule was prepared taking into account the existing capacity, seizures with days and hours of work will remain to be determined how many pharmacy on duty. This shift schedule in order not to create disruption in services, prepared taking into consideration the public interest in a timely manner and sent to the provincial health directorate. The directorate accepted and put into practice by check. This work is usually done in Kırıkkale province of seizures system planning was carried out by a pharmacy scheduling. Kırıkkale holds two pharmacies on a daily basis and watch them from the pharmacy is from environmental groups and the second from the first central pharmacy group. Multi-criteria decision-making methods of the Analytic Hierarchy Process (AHP) is made of the points under criteria set by using the pharmacy and the pharmacy where small groups of points difference by scoring the seizure was made scheduling.

ECZANE ÇİZELGELEME PROBLEMİ: BİR ÖRNEK UYGULAMA

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 2, 309 - 322, 12.08.2016

Öz

Eczanelerin bulundukları yerlerin özellikleri ve mevcut eczane kapasitesi göz önüne alınarak hazırlanan nöbet çizelgesinde, nöbet tutulacak günler ve çalışma saatleri ile kaç adet eczanenin nöbetçi kalacağı belirlenir. Bu nöbet çizelgeleri hizmette aksaklık oluşturmayacak şekilde, kamu yararını gözeterek zamanında hazırlanır ve il sağlık müdürlüğüne gönderilir. Bu müdürlüklerin kabul ve onayları ile uygulamaya koyulur. Bu çalışmada Kırıkkale ilinde genellikle bir eczane tarafından planlaması yapılan nöbet sisteminin eczane çizelgelemesi yapılmıştır. Kırıkkale’de günlük olarak iki eczane nöbet tutmaktadır ve bunlardan birincisi merkez eczane grubundan ikincisi ise çevre eczane grubundandır. Çok ölçütlü karar verme yöntemlerinden (ÇÖKV) Analitik Hiyerarşi Prosesi (AHP) yöntemi kullanılarak eczanelerin belirlenen kriterler altında puanlaması yapılmıştır ve bu puanlamaya göre puan farkının az olduğu eczane gruplarının nöbet çizelgelemesi yapılmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Aydın Çopur Bu kişi benim

Berciz Aslan Bu kişi benim

Şeyda Gür

Tamer Eren

Yayımlanma Tarihi 12 Ağustos 2016
Gönderilme Tarihi 12 Ağustos 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Çopur, A., Aslan, B., Gür, Ş., Eren, T. (2016). ECZANE ÇİZELGELEME PROBLEMİ: BİR ÖRNEK UYGULAMA. Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi, 6(2), 309-322.

İletişim

Telefon Numarası: +90 0318 357 35 92

Faks Numarası: +90 0318 357 35 97

e-mail: sbd@kku.edu.tr

Posta Adresi: Kırıkkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü, Merkez Yerleşke, 71450, Yahşihan-KIRIKKALE

Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Alıntı-GayriTicari-Türetilemez 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.