Türkiye et üretimi 2008 yılı itibariyle 1603 bin ton olarak gerçekle mi tir. Bu miktar üretimde bulunan hayvancılı ın kendine özel birçok sorunu halen çözüm beklemektedir. Örne in, hayvanların verim düzeyleri istenilen düzeye çıkarılamamı tır. Girdi fiyatları oldukça yüksek seyretmektedir ki, hayvan yeti tiricileri artan üretim maliyetleri nedeniyle her geçen gün sektörden uzakla maktadırlar. Üretilen hayvan ve hayvansal ürünler gerekti i gibi ihracat ansı yakalayamazken, bu ve benzeri ürünlerin ithalat miktarları her geçen gün artmaktadır. Bu derlemenin amacı Türkiye hayvancılı ının içinde bulundu u durumun ortaya konulması, sorunlarının saptanması ve bu sorunlara çözüm önerileri getirilmesidir
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Haziran 2010 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2010 Cilt: 3 Sayı: 2 |