BibTex RIS Kaynak Göster

The Present Situation of Meat Production, Its Problems and Solution Proposals

Yıl 2010, Cilt: 3 Sayı: 2, 83 - 90, 01.06.2010

Öz

Kaynakça

  • Özerhan, B. (1999) Proteinlerin nsan Beslenmesindeki Önemi. Türkiye’de hayvancılık Sektörü: Üretici, Sanayici ve Politika Yapıcılar Açısından
  • Sektörün De erlendirilmesi. I. Besi ve Süt Hayvancılı ı Sempozyumu, 2-3 Aralık 1999, Menemen, zmir.
  • Anonim (2010) Türkiye statistik Kurumu verileri. http://www.tuik.gov.tr. Eri im tarihi 25.05.2010.
  • Anonim (2010) FAO (Food and Agriculture Organisation) verileri. http://www. fao.org. Eri im tarihi 20.05.2010.
  • Anonim (2008) Kanatlı Sektör Raporu 2008. Türkiye Ziraat Odaları Birli i Yayınları. Yayın No: 268, Eylül, 2008, Ankara.
  • Anonim (2006) Kanatlı Bilgileri Yıllı ı. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birli i. BESD-B R Yayınları Yayın No: 7, lke Emek Matbaacılık, Ankara. Anonim (2007) Dokuzuncu Yıllık Kalkınma Planı Hayvancılık Ö K Raporu. Devlet Planlama Te kilatı Yayınları. http://www.dpt.gov.tr.raporlar.htm. Eri im tarihi 02.06.2010.
  • Anonim (2005) Et ve Et Ürünleri Durum ve Tahmin. Tarımsal Ekonomi Ara tırma Enstitüsü Yayın No: 131.
  • Anonim (2010) Türkiye Canlı Hayvan, Et ve Et Ürünleri hracat ve thalat De erleri (2005-2009). http://www.setbir.org.tr. Eri im tarihi 02.06.2010.
  • Anonim (2010) Ege hracatçı birlikleri. http://www.egeliihracatcilar.com. Eri im tarihi 20.05.2010.
  • Anonim (2010) Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birli i. http://besd-bir.org/sektorraporu.htm. Eri im tarihi: 26.09.2010.
  • Kor, A. (2003) Koyun yeti tiricili i ve Kırmızı Et Üretimi, http://www.tarim.gov.tr, sanal kütüphane, makaleler.
  • Anonim (2010) Tarım ve Köyi leri Bakanlı ı. Tarımsal Yayım ve Destekleme Dairesi Ba kanlı ı. http://www.tarim.gov.tr. Eri im tarihi 20.05.2010.
  • Anonim (2010) Tarım ve Köyi leri Bakanlı ı KKGM Dairesi Ba kanlı ı. http://www.tarim.gov.tr. Eri im tarihi 20.05.2010.

Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri

Yıl 2010, Cilt: 3 Sayı: 2, 83 - 90, 01.06.2010

Öz

Türkiye et üretimi 2008 yılı itibariyle 1603 bin ton olarak gerçekle mi tir. Bu miktar üretimde bulunan hayvancılı ın kendine özel birçok sorunu halen çözüm beklemektedir. Örne in, hayvanların verim düzeyleri istenilen düzeye çıkarılamamı tır. Girdi fiyatları oldukça yüksek seyretmektedir ki, hayvan yeti tiricileri artan üretim maliyetleri nedeniyle her geçen gün sektörden uzakla maktadırlar. Üretilen hayvan ve hayvansal ürünler gerekti i gibi ihracat ansı yakalayamazken, bu ve benzeri ürünlerin ithalat miktarları her geçen gün artmaktadır. Bu derlemenin amacı Türkiye hayvancılı ının içinde bulundu u durumun ortaya konulması, sorunlarının saptanması ve bu sorunlara çözüm önerileri getirilmesidir

Kaynakça

  • Özerhan, B. (1999) Proteinlerin nsan Beslenmesindeki Önemi. Türkiye’de hayvancılık Sektörü: Üretici, Sanayici ve Politika Yapıcılar Açısından
  • Sektörün De erlendirilmesi. I. Besi ve Süt Hayvancılı ı Sempozyumu, 2-3 Aralık 1999, Menemen, zmir.
  • Anonim (2010) Türkiye statistik Kurumu verileri. http://www.tuik.gov.tr. Eri im tarihi 25.05.2010.
  • Anonim (2010) FAO (Food and Agriculture Organisation) verileri. http://www. fao.org. Eri im tarihi 20.05.2010.
  • Anonim (2008) Kanatlı Sektör Raporu 2008. Türkiye Ziraat Odaları Birli i Yayınları. Yayın No: 268, Eylül, 2008, Ankara.
  • Anonim (2006) Kanatlı Bilgileri Yıllı ı. Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birli i. BESD-B R Yayınları Yayın No: 7, lke Emek Matbaacılık, Ankara. Anonim (2007) Dokuzuncu Yıllık Kalkınma Planı Hayvancılık Ö K Raporu. Devlet Planlama Te kilatı Yayınları. http://www.dpt.gov.tr.raporlar.htm. Eri im tarihi 02.06.2010.
  • Anonim (2005) Et ve Et Ürünleri Durum ve Tahmin. Tarımsal Ekonomi Ara tırma Enstitüsü Yayın No: 131.
  • Anonim (2010) Türkiye Canlı Hayvan, Et ve Et Ürünleri hracat ve thalat De erleri (2005-2009). http://www.setbir.org.tr. Eri im tarihi 02.06.2010.
  • Anonim (2010) Ege hracatçı birlikleri. http://www.egeliihracatcilar.com. Eri im tarihi 20.05.2010.
  • Anonim (2010) Beyaz Et Sanayicileri ve Damızlıkçılar Birli i. http://besd-bir.org/sektorraporu.htm. Eri im tarihi: 26.09.2010.
  • Kor, A. (2003) Koyun yeti tiricili i ve Kırmızı Et Üretimi, http://www.tarim.gov.tr, sanal kütüphane, makaleler.
  • Anonim (2010) Tarım ve Köyi leri Bakanlı ı. Tarımsal Yayım ve Destekleme Dairesi Ba kanlı ı. http://www.tarim.gov.tr. Eri im tarihi 20.05.2010.
  • Anonim (2010) Tarım ve Köyi leri Bakanlı ı KKGM Dairesi Ba kanlı ı. http://www.tarim.gov.tr. Eri im tarihi 20.05.2010.
Toplam 13 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Kenan Türkyılmaz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Haziran 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Cilt: 3 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Türkyılmaz, M. K. (2010). Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri. Kocatepe Veterinary Journal, 3(2), 83-90.
AMA Türkyılmaz MK. Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri. kvj. Haziran 2010;3(2):83-90.
Chicago Türkyılmaz, Mehmet Kenan. “Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları Ve Çözüm Önerileri”. Kocatepe Veterinary Journal 3, sy. 2 (Haziran 2010): 83-90.
EndNote Türkyılmaz MK (01 Haziran 2010) Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri. Kocatepe Veterinary Journal 3 2 83–90.
IEEE M. K. Türkyılmaz, “Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri”, kvj, c. 3, sy. 2, ss. 83–90, 2010.
ISNAD Türkyılmaz, Mehmet Kenan. “Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları Ve Çözüm Önerileri”. Kocatepe Veterinary Journal 3/2 (Haziran 2010), 83-90.
JAMA Türkyılmaz MK. Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri. kvj. 2010;3:83–90.
MLA Türkyılmaz, Mehmet Kenan. “Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları Ve Çözüm Önerileri”. Kocatepe Veterinary Journal, c. 3, sy. 2, 2010, ss. 83-90.
Vancouver Türkyılmaz MK. Türkiye Et Üretiminin Mevcut Durumu, Sorunları ve Çözüm Önerileri. kvj. 2010;3(2):83-90.

13520    13521       13522   1352314104

14105         14106        14107       14108