Araştırma Makalesi

ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: “KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ”

Cilt: 5 Sayı: 9 7 Şubat 2014
PDF İndir
EN TR

ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: “KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ”

Öz

Ziya Gökalp, II. Meşrutiyet ile Cumhuriyet’in ilk yılları arasında toplumsal değişmenin en hızlı olduğu bir dönemde yaşamıştır. Her an değişen politikalar, aktif bir siyasi düşünür olan Gökalp’i de etkilemiş ve düşüncelerinin sürekli değişmesine neden olmuştur. İlk yıllarda Osmanlı’nın kurtuluşu için düşünsel bir çabaya giren Gökalp, izleyen yıllarda da Türkçülük ve milliyetçiliğe yönelmiştir. Bu çalışmada Ziya Gökalp’in “kültür ve uygarlık” kavramları etrafında oluşturmaya çalıştığı toplumsal değişme tezi ele alınmıştır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yayımlanma Tarihi

7 Şubat 2014

Gönderilme Tarihi

2 Kasım 2013

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2013 Cilt: 5 Sayı: 9

Kaynak Göster

APA
Yıldırım, A. (2014). ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: “KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ”. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 5(9), 1-20. https://izlik.org/JA86SZ49KR
AMA
1.Yıldırım A. ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: “KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ”. MAKU SOBED. 2014;5(9):1-20. https://izlik.org/JA86SZ49KR
Chicago
Yıldırım, Ayşe. 2014. “ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: ‘KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ’”. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 5 (9): 1-20. https://izlik.org/JA86SZ49KR.
EndNote
Yıldırım A (01 Şubat 2014) ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: “KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ”. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 5 9 1–20.
IEEE
[1]A. Yıldırım, “ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: ‘KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ’”, MAKU SOBED, c. 5, sy 9, ss. 1–20, Şub. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86SZ49KR
ISNAD
Yıldırım, Ayşe. “ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: ‘KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ’”. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 5/9 (01 Şubat 2014): 1-20. https://izlik.org/JA86SZ49KR.
JAMA
1.Yıldırım A. ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: “KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ”. MAKU SOBED. 2014;5:1–20.
MLA
Yıldırım, Ayşe. “ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: ‘KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ’”. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, c. 5, sy 9, Şubat 2014, ss. 1-20, https://izlik.org/JA86SZ49KR.
Vancouver
1.Ayşe Yıldırım. ZİYA GÖKALP’TE TOPLUMSAL DEĞİŞME: “KÜLTÜR-UYARLIK TEZİ”. MAKU SOBED [Internet]. 01 Şubat 2014;5(9):1-20. Erişim adresi: https://izlik.org/JA86SZ49KR