BibTex RIS Kaynak Göster

Zihinsel Engelli Çocuklarda Motor Gelişim Yetersizlikleri: Motor Gelişimin Desteklenmesinde Fiziksel Aktivite Ve Sporun Önemi Motor Development Deficiencies In Mentally Disabled Children: The Importance Of Physical Activity And Sport At Supporting Motor D

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 17, 489 - 501, 30.12.2016

Öz

Normal gelişim gösteren çocuklarla kıyaslandığı zaman zihinsel engelli çocuklarda bazı motor gelişim yetersizlikleri görülmektedir. Literatürde yer alan araştırma bulguları da bu görüşü desteklemektedir. Motor gelişim yetersizlikleri zihinsel engelli çocukların günlük yaşam aktivitelerini, yaşam kalitelerini, sosyal gelişimlerini ve fiziksel aktivite düzeylerini olumsuz yönde etkilemektedir. Bu nedenle zihinsel engelli çocukların motor gelişimlerinin desteklenmesi gerekmektedir. Zihinsel engelli çocuklarda motorsal gelişimi destekleyen birçok aktivite vardır. Fiziksel aktivite ve spor etkinlikleri motorsal gelişimin desteklenmesinde sıklıkla kullanılan yöntemlerin başında gelmektedir. Yapılan bu araştırmada da zihinsel engelli çocuklarda fiziksel aktivite ve spor etkinliklerine katılımın motor gelişim üzerindeki etkilerinin değerlendirilmesi amaçlanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mesut Hekim

Mehmet Tokgöz Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 24 Mayıs 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Hekim, M., & Tokgöz, M. (2016). Zihinsel Engelli Çocuklarda Motor Gelişim Yetersizlikleri: Motor Gelişimin Desteklenmesinde Fiziksel Aktivite Ve Sporun Önemi Motor Development Deficiencies In Mentally Disabled Children: The Importance Of Physical Activity And Sport At Supporting Motor D. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 8(17), 489-501.