Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

RELATIONSHIP BETWEEN SOCIAL CAPITAL AND POLITICS ECONOMY, HEALTH, EDUCATION

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 17, 518 - 533, 30.12.2016

Öz

The aim of this study show that, the fact of social capital relationships between different areas like politics economic health and education. Social capital is a result of human relations that depend on trust and is a non-material capital. Social capital consists of trust, common values and the emotions of groups belongingness created by social networks. ---To know people and to be in touch with them is not enough for the emergence of a social capital.--- To feel belonged to the people that you know, to trust these people, and to believe that you are sharing common values with these people are necessary for the social capital. There are many relationships between social capital and education, economy, politics, health. Overall the literature show that social capital caused to positive effects on economy, education, politics, health, health behavior, and mental health.

SOSYAL SERMAYE POLİTİKA, EKONOMİ, SAĞLIK VE EĞİTİM ARASINDAKİ İLİŞKİLER

Yıl 2016, Cilt: 8 Sayı: 17, 518 - 533, 30.12.2016

Öz

Sosyal sermaye, güvene dayalı insan ilişkilerinin ürünü olan ve maddi olmayan bir tür sermayedir. Sosyal sermaye güven, ortak değerler ve iletişim ağları ile birbirine bağlanmanın oluşturduğu grup aidiyeti duygusundan oluşur. Başka insanları tanıyor olmak ve o insanlar ile iletişim halinde olmak bir yerde sosyal sermayenin oluşması için yeterli değildir. Bu insanlara güvenmek kendinizi tanıdığınız insanlardan oluşan bir gruba ait hissetmek ve iletişim kurduğunuz kişilerle bazı ortak değerleri taşıdığınıza inanmak gerekir. Sosyal sermaye ile eğitim, politika, ekonomi ve sağlık arasında çok sayıda ilişki vardır. Genel olarak alan yazını sosyal sermayenin ekonomi, politika, eğitim, sağlı sağlıklı davranış ve ruh sağlığı üzerinde olumlu etkiye neden olduğunu göstermektedir. 

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Ertuğrul Uçar Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 30 Aralık 2016
Gönderilme Tarihi 11 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 8 Sayı: 17

Kaynak Göster

APA Uçar, M. E. (2016). SOSYAL SERMAYE POLİTİKA, EKONOMİ, SAĞLIK VE EĞİTİM ARASINDAKİ İLİŞKİLER. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 8(17), 518-533.