Derleme
BibTex RIS Kaynak Göster

A Functional Food: Shiitake Mushroom (Lentinula edodes)

Yıl 2021, Cilt: 12 Sayı: 2, 218 - 222, 31.10.2021

Öz

Mushrooms are known as one of the foods that support human health with their rich nutritional content and are often used as a medicine. Shiitake mushroom (Lentinula edodes(Berk.) Pegler) is a type of capped edible mushroom belonging to the class Basidiomycetes. Shiitake is a mushroom that was originally grown and sold only in the Far East, but more recently in European markets. In this study, one of the qualitative research methods, compilation technique was used. As a result, the benefits of Shiitake to human health were emphasized and evaluated within the framework of gastronomy.

Kaynakça

  • Borchers, A.T., Keen, C.L., Gershwin, M.E. (2004). Mushrooms, tumors, and immunity: an update. Exp Biol Med (Maywood) 229:393–406.

Fonksiyonel Bir Gıda: Shiitake Mantarı (Lentinula edodes)

Yıl 2021, Cilt: 12 Sayı: 2, 218 - 222, 31.10.2021

Öz

Mantarlar, zengin besin içeriği ile insan sağlığını en çok destekleyen gıdalardan biri olarak bilinmektedir ve sıklıkla ilaç olarak kullanılmaktadır. Shiitake mantarı (Lentinula edodes(Berk.) Pegler), Basidiomycetes sınıfına ait, şapkalı yenilebilir bir mantar türüdür. Shiitake, başlangıçta sadece Uzak Doğu'da yetiştirilen ve satılan, son zamanlarda ise Avrupa pazarlarında yaygın olarak görülen bir mantar çeşididir. Bu çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden derleme tekniği kullanılmıştır. Sonuç olarak Shiitake'nin insan sağlığına olan faydalarına vurgu yapılmış, gastronomi çerçevesinde değerlendirilmiştir.

Kaynakça

  • Borchers, A.T., Keen, C.L., Gershwin, M.E. (2004). Mushrooms, tumors, and immunity: an update. Exp Biol Med (Maywood) 229:393–406.
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm DERLEME MAKALE
Yazarlar

Duygu Kırmızıkuşak 0000-0002-7686-1160

Fulya Sarper 0000-0001-6386-9385

Yayımlanma Tarihi 31 Ekim 2021
Yayımlandığı Sayı Yıl 2021 Cilt: 12 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA Kırmızıkuşak, D., & Sarper, F. (2021). Fonksiyonel Bir Gıda: Shiitake Mantarı (Lentinula edodes). Mantar Dergisi, 12(2), 218-222. https://doi.org/10.30708/mantar.906977

Uluslararası Hakemli Dergi

Dergimiz, herhangi bir başvuru veya yayımlama ücreti almamaktadır 

Creative Commons Lisansı

Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.