Çalışmamıza konu olan Yargıtay kararında merciiler arasında görüş ayrılığı bulunan iki hukuki mesele tartışılacaktır. Bunlardan birincisi zincirleme eylemlerin kişilerin huzur ve sükununu bozma suçunun unsuru olması meselesidir. İkinci mesele ise telefonla işlenen suçlarda şahısta hata meselesi olup, çalışmanın merkezini oluşturmaktadır. Maddi konuda hatanın özel bir şeklini oluşturan şahısta/ mağdurun kimliğinde hata kural olarak kastı engelleyici bir etki doğurmamaktadır. Bunun istisnasını ise suç tipinde mağdurun şahsının kişiselleştirilmesi oluşturmaktadır. Mağdurun şahsı suç tipinde kişiselleştirilmiş ise mağdurun şahsında düşülen hata önem arz edecektir. Aksi halde kanunun eşit şekilde koruduğu şahıslar bakımından düşülen hata kast bakımından önemli değildir. Telefonla işlenen suçlarda fail ve mağdur yüz yüze olmadığı için, bu suçlarda şahısta hatanın önemi konusunda tartışmalar mevcuttur.
Akbulut, Berrin, Ceza Hukuku Genel Hükümler, 4. Baskı, Ankara: Seçkin, 2017.
Ankara HBV Üniversitesi Türk Ceza Hukuku Uygulama ve Araştırma Merkezi, Türk Ceza Hukuku Mevzuatı Cilt 1 (Kanunlar), Güncellenmiş 22. Bası, Ankara: Seçkin, Eylül 2018.
Artuk, Mehmet Emin/Gökcen, Ahmet/Alşahin, Mehmet Emin/Çakır, Kerim, Ceza Hukuku Genel Hükümler, 11. Baskı, Ankara: Adalet, Eylül 2017.
Artuk, Mehmet Emin/ Gökcen, Ahmet/ Yenidünya, Caner, Türk Ceza Kanunu Şerhi 3. Cilt Md. 88-153, 2. Baskı, Ankara: Adalet Yayınevi, 2014.
Ekici Şahin, Meral, Kişilerin Huzur ve Sükûnunu Bozma Suçu (TCK m.123), Ceza Hukuku Dergisi, Cilt: 8, Sayı: 23, Aralık 2013, Sayfa: 21-52.
Gülşen, Recep, Kişilerin Huzur ve Sükununu Bozma Suçu (TCK m.123), Zirve Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dergisi, Cilt: 1, Sayı: 1, Eylül 2012, Sayfa: 5-20.
Güngör, Devrim, Ceza Hukukunda Fiil Üzerinde Hata, Ankara: Yetkin, 2007.