BibTex RIS Kaynak Göster

Antony Gormley’e Yakınlaşabilmek

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 0 - 0, 27.10.2016

Öz

Antony Gormley (A.G.), yaşadığı ülke kültürünün sahip olduğu bireyci yaşam tarzını ve bu yaşam tarzına sahip olan insanlarla iletişimin mesafesini, heykellerinin biçimiyle belirleyebilen bir sanatçıdır. Gormley’nin saf ve çoğunlukla gösterişsiz yapı biçimi, sınırlı malzeme kullanımı ve konu seçimi onun hemen hemen tüm yapıtlarında görülebilir bir özelliktir ve yapıtın kolaylıkla tanınmasını sağlar. Seyircinin kurduğu koşulsuz ve saf ilişkinin oluşturduğu güç ve bireyciliğin, bir başka birey ile kurduğu iletişimde, koruduğu mesafenin, yine bir başka bireyin özgürlük alanı olabileceğinin de önemli ipuçlarını yapıtlarıyla veren bir sanatçıdır. 

Yukarıda bahsi geçen özelliklerini anlamaya çalışmaktan öte, bu yazıda Antony Gormley’nin sanatında, yaratıcılığını ortaya koyan fikirleri, etkilendiği sanatçıları ve sanatçı çalışmalarını, kullanılan malzemeleri, bunların kullanım yöntemleri ve üretim şekilleri açısından da incelenmiştir.

 

Yıl 2016, Cilt: 2 Sayı: 1, 0 - 0, 27.10.2016

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

Orhan Tekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 27 Ekim 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 2 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Tekin, O. (2016). Antony Gormley’e Yakınlaşabilmek. Medeniyet Sanat Dergisi, 2(1).

Dergimiz Crossref, SOBIAD, ASOS Index, Index Copernicus, IAD, Academia, ResearchGate ve Google Scholar'da taranmaktadır.  

Creative Commons Lisansı
Bu dergide yayınlanan tüm makaleler  Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.