Çeviri
BibTex RIS Kaynak Göster

[Translated Article] Free Will as a Problem in Neurobiology (Ferhat Onur, Trans.)

Yıl 2020, Cilt: 3 Sayı: 1, 77 - 97, 30.06.2020

Öz

[Searle believes that we have free will, simply because we experience ourselves as free individuals. He thinks that neurobiological events do not always sufficient to determine actions, but require the consious self as a cause. For him, there is a gap at the conscious level between one conscious state and another and what we experience as freedom is actually the freedom of this gap where the consious self acts without being determined. Searle explains how this gap can be philosophically possible.] Ferhat ONUR (Translator)

Kaynakça

  • .

[Çeviri Makale] Nörobiyolojide Bir Problem Olarak Özgür İrade (Çev. Ferhat Onur)

Yıl 2020, Cilt: 3 Sayı: 1, 77 - 97, 30.06.2020

Öz

[Searle özgür bir iradeye sahip olduğumuza inanıyor, çünkü bizler kendimizi özgür bireyler olarak deneyimliyoruz. O, nörobiyolojik olayların eylemi belirlemek için her zaman yeterli olmadığını fakat bir neden olarak bilinçli bene gerek duyulduğunu düşünüyor. Ona göre bilinç düzeyinde bir bilinçli hal ile diğeri arasında bir boşluk vardır ve bizim özgürlük olarak deneyimlediğimiz şey de aslında bilinçli benin belirlenmemiş bir şekilde hareket ettiği bu boşluğun deneyimidir. Daha sonra o bu boşuluğun felsefi olarak nasıl mümkün olabileceğini açıklamaya koyulur.] Ferhat ONUR (Çevirmen)

Kaynakça

  • .
Toplam 1 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Felsefe
Bölüm Çeviri Makaleler
Yazarlar

John R. Searle Bu kişi benim

Çevirmenler

Ferhat Onur

Yayımlanma Tarihi 30 Haziran 2020
Kabul Tarihi 29 Haziran 2020
Yayımlandığı Sayı Yıl 2020 Cilt: 3 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Searle, J. R. (2020). [Çeviri Makale] Nörobiyolojide Bir Problem Olarak Özgür İrade (Çev. Ferhat Onur) (F. Onur, çev.). MetaZihin: Yapay Zeka Ve Zihin Felsefesi Dergisi, 3(1), 77-97.