Mardin-Derik 1965 doğumlu olan Eken 1987 yılında İktisat Lisansı (Anadolu Üniversitesi), 1992 yılında Finans alanında yüksek lisans (The University of Exeter, İngiltere) diplomalarını alarak 1999 yılında Bankacılık Doktora (Marmara Üniversitesi) çalışmalarını tamamladı. 2007 yılında Muhasebe Finans Anabilim Dalında Doçent unvanını aldıktan sonra 2013 yılında profesörlüğe yükseltildi.
Kariyerine bankacılık sektöründe 1992 yılında, 1416 sayılı yasayla burslu öğrencisi olduğu Etibank’ta başlayan Eken, Kasım 2000’de Fon Bankaları Ortak Yönetim Kurulu Üyeliğine atandı. Yazar, Fon Bankalarının (13 adet) satış, birleştirme ve tasfiye sürecinde çalışmalarda bulunduktan sonra Yapı Kredi Bankasında Haziran 2002 – Nisan 2003 tarihleri arasında yaklaşık bir sene yönetim kurulu üyeliği yaptı. 2000-2004 yılları arasında 8 Yatırım ve Portföy Yönetimi Şirketinde Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Romanya’da kurulu Romanian International Bank şirketinde Yönetim Kurulu Başkan Vekilliği görevlerinde bulundu.
Türkiye Bankalar Birliği, 1994 yılı bankacılık yarışması ikincilik ödülü sahibi olan Eken’in Türkiye’de yayımlanmış dört bilimsel kitabı, değişik dergilerde İngilizce ve Türkçe yayımlanmış çok sayıda bilimsel makalelerinin yanı sıra beş edebi eseri de bulunmaktadır.
Asya Muhasebe Akademisyenleri Derneği Başkanlığını 2009-2010 yılları arasında bir yıl süreyle yürüten Eken, Türkiye Finans Yöneticileri Vakfında da (Finans Kulüp) 2007-2015 yılları arasında toplam sekiz sene yönetim kurulu üyesi olarak görev yaptı. 2007-2012 yılları arasında Mardinliler Eğitim ve Dayanışma Vakfı (MAREV) Danışma Divanı Üyesi olarak görev yapan Eken, Mardin Eğitim Vakfı (MARSEV) kurucu üyesi olarak ta hizmet etmektedir.
Geçmişte farklı üniversitelerde finans, bankacılık ve sermaye piyasaları alanlarında lisans ve lisansüstü dersler vermenin yanı sıra dört farklı üniversitede kırktan fazla lisansüstü (yüksek lisans ve doktora) tez yöneterek başarıyla sonuçlandırmıştır. Farklı üniversitelerde Enstitü Müdürlüğü, Senato Üyeliği ve Yönetim Kurulu Üyeliklerinde de bulundu. Eylül 2020’de kendi isteğiyle emekliye ayrıldı.
Türkiye Ekonomik ve Mali Araştırmalar (TEMAR) Vakfına 21 Haziran 2019 tarihinde yapılan genel kurulda vakıf başkanlığına seçilen Eken halen bu görevi yürütmektedir.
1968 yılında Hekimhan’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Ceyhan’da tamamladı. 1992 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Petrol Mühendisliği bölümünden mezun oldu. 1997’de Gazi Üniversitesi’nde yüksek lisansını, 2009’da ise Kadir Has Üniversitesi Bankacılık ve Finans programında doktorasını tamamladı.
Profesyonel yaşamına 1992 yılında T.C. Ziraat Bankası Bankacılık Okulu’nda uzman olarak başladı. Bankanın özel tarımsal krediler ve sermaye piyasaları birimlerinde uzman ve yönetici olarak görev aldı. Menkul kıymetler ve diğer şubelerde müdür yardımcısı ve şube müdürü olarak çalıştı.
2015 yılında Kırklareli Üniversitesi Bankacılık ve Finans bölümüne yardımcı doçent olarak katıldı. Finans alanında, 2017 yılında doçent, 2023 yılında ise profesör unvanını aldı. Akademik çalışmaları bankacılık ve finans alanında yoğunlaşmakta olup, ulusal ve uluslararası hakemli dergilerde ve kitaplarda yayımlanmış çok sayıda akademik çalışması bulunmaktadır.
Prof. Dr. Zeynep Dina Çakmur Yıldırtan, Marmara Üniversitesi'nde akademisyen olup Bankacılık ve Sigortacılık alanında doktora yapmıştır. Finansal ekonometri, sermaye piyasaları ve finansal krizler üzerine uzmanlığı bulunmaktadır. İngilizce'yi ileri seviyede bilmektedir ve birçok akademik makale, kitap ve kongre bildirisi yayımlamıştır.
Kendisi, 2024 yılı itibarıyla Kingston University Business School (İngiltere) sabbatical araştırma izni ile görev almştır. Daha önce University of Málaga, University of Maryland's Robert H. Smith School of Business gibi uluslararası üniversitelerde de temsil görevleri üstlenmiştir. Bilimsel danışmanlıkları arasında TÜBİTAK ve çeşitli finansal araştırmalar bulunmaktadır. Aynı zamanda akademik dergilerde editörlük yapmaktadır.
Öğretim verdiği dersler arasında ekonometri, finansal yönetim, araştırma yöntemleri ve sigorta ilkeleri gibi konular yer almaktadır. Uluslararası alanda birçok konferansa katılmış ve bilimsel dergilerde hakemlik yapmıştır.
Adil AKINCI 1984 yılında Kütahya’da doğdu. Lisans eğitimini 2005 yılında Dumlupınar Üniversitesi İİBF Maliye Bölümünde, yüksek lisans eğitimini 2011 yılında Dumlupınar Üniversitesi SBE İşletme Bölümü Muhasebe-Finansman Anabilim Dalında, doktora eğitimini 2015 yılında Dumlupınar Üniversitesi SBE Maliye Bölümünde tamamladı. 2010-2012 yılları arasında GÜROK Turizm ve Madencilik A.Ş. Mali İşler bölümünde çalıştı. 19.11.2012 tarihinde Kırklareli Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümüne öğretim görevlisi olarak atandı. 2016 yılında Kırklareli Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Bankacılık ve Finans Bölümüne Yrd. Doç. Dr. olarak atandı. 07.03.2019 tarihinde Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İİBF Maliye Bölümüne Dr. Öğr. Üyesi olarak atandı. 18.09.2019 tarihinde Doçent ünvanını aldı. 2025 yılında Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İİBF Maliye Bölümüne Profesör olarak atandı. 2018-2019 yıllarında Kırklareli Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcılığı görevini yürüttü. Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi İİBF Maliye Bölümü Maliye Teorisi Anabilim Dalı Başkanlığı görevini yürütmeye devam etmektedir. 2021 yılında Kütahya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odasından SMMM ruhsatı almıştır. Türkiye Ekonomi ve Mali Araştırmalar Vakfı (TEMAR) mütevelli heyet üyesidir.
Prof. Dr. Adil AKINCI maliye teorisi ve mali iktisat alanlarında çalışmakta olup, uluslararası ve ulusal nitelikte çok sayıda makalesi, kitabı, kitap bölümü ve kitap editörlükleri bulunmaktadır. Akademik yayın organı olan Ekonomi Maliye İşletme Dergisi’nin, Aizanoi Finance Review Dergisi’nin ve Kapanaltı Dergisi’nin kurucusu olup, halen baş editörlük görevine devam etmektedir. İdil-Ural Araştırmaları Dergisi’nde editör yardımcılığı ve Maliye&Finans Yazıları Dergisi’nde ise alan editörlüğü görevi devam etmektedir. 2023 yılından itibaren düzenlenen “EMIDWORLD Uluslararası Ekonomi Maliye İşletme & Sosyal Bilimler Kongresi”nin koordinatörlüğünü yapmaktadır.
ÖZGEÇMİŞ Doç. Dr. Bülent BALKAN
İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi ve İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi mezunudur. Ortadoğu Teknik Üniversitesi Hazırlık bölümünü bitirmiştir. Yüksek lisansını ve doktorasını Marmara Üniversitesinde tamamlamıştır. Mart 2024 te Doçentlik unvanını almıştır.
1987 yılında İktisat Bankası Teftiş Kurulunda Müfettiş olarak başladığı iş yaşamına Genel Müdürlük Krediler Yöneticiliği ve şubelerde yöneticilik görevleri ile devam etti. 1997’de denetim ve operasyon sorumluğunu üstlendiği Mepaş Medya Pazarlama AŞ’nde Genel Müdür Yardımcılığı yaptı. 1998-2002 tarihleri arasında Tekstil Bank’ta yönetim kuruluna bağlı olarak Teftiş Kurulunu yönetti. 2016 2019 arasında Kuyaş Gayrimenkul Aş de Bağımsız Yönetim Kurulu üyeliği yaptı. 2020 yılında İstanbul Altın rafinerisi Aş de önce İç denetim koordinatörü ve daha sonra Mevzuat ve Uyum koordinatörü olarak çalışmalarına devam etmektedir.
İç denetim, Bankacılık, Hukuk, Suiistimallerin engellenmesi ve Etik konularında eğitimler verip, danışmanlık yapmıştır. Kırklareli Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Bankacılık ve Finans bölümünde lisans ve Yüksek lisans dersleri vermiştir.
‘’Bankacılık Etiği’’ ve ‘’Türk Bankacılığında Kurumsal Yönetimin Krizlerin Çözümüne Etkileri’’ adlı iki kitabı Kamu Etik kurulu icin hazırladığı ‘’Etik Kültürün Kurumlarda Geliştirilmesinde İş Etiği ve Kamu Etiği İlişkisi’’adlı teknik raporu yayınlanmıştır. Kamu Etik kurulu için Yerel Yönetimler için Etik rehberini yazan uzmanlar içinde yer almıştır. İkisi uluslar arası olmak üzere dört kitapta kitap içi bölüm yazmıştır, bunun yanında bankacılık, hukuk, etik, iç denetim, suistimal konularında bir çok makalesi bulunmaktadır.
Av. Dr. Bülent BALKAN, ICI’nın CICP (Certified Internal Control Professional) sertifikasına sahiptir. (CICP sertifikasyonu ile sertifika sahipleri iç kontrol ve kurumsal yönetişim alanlarında üst düzey bir uzmanlık ve beceriye sahip olduklarını belgelendirmiş olurlar )ve Kurum içi Etik Yönetmeni sertifikasına (Ethics Resource Center-ABD işbirliği ile TEDMER) sahiptir. Ayrıca Kurum içi Etik Yönetmeni Eğiticiliği programını da tamamlamıştır. Düzenlediği Kurum içi Etik Yönetmeni sertifika programları ile iş dünyasına etik konusunda katkı sağlamaktadır. Ayrıca kamu kuruluşlarına yönelik etik programlar da gerçekleştirmiştir. Ek olarak üniversiteler ve meslek odalarında etik konusunda konuşmalar gerçekleştirmektedir.
Bülent Balkan Avukat ve Marka Patent vekili unvanlarına da sahiptir.
İstanbul Barosu Baro meclisi üyeliği ile vergi ve idare hukuku merkezleri ve Bankacılık ve finans komisyonu üyeliklerinde bulunmuş , Tedmer Türkiye Etik Değerler Merkezi Yönetim Kurulu ve İcra Kurulu Üyeliği, Türkiye İç Denetim Enstitüsü Etik Kurulu üyeliği, TEGEP Eğitim ve Gelişim Platformu Derneği , ACFE Türkiye USİUD ( Uluslar arası Suistimal İnceleme Uzmanları Derneği) Yönetim Kurulu üyeliği ,EMCC Türkiye Etik Kurulu üyeliği yapmıştır. Halen, , İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Mezunlar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve TEMAR Vakfı Mütevellisidir.
0532 667 5756 bulentbalkan@bkare.com.tr www.bkare.com.tr
Dr Can Eken, Durham Üniversitesi Durham Hukuk Fakültesi'nde Dr öğretim üyesidir. Aynı zamanda Durham Uluslararası Uyuşmazlık Çözümü Enstitüsü'nün (DIDRI) eş direktörü ve Birleşik Krallık'taki (Birleşik Krallık) Advance HE'nin (FHEA) üyesidir. Araştırma alanları arasında uluslararası ticari tahkim, yatırım tahkimi, çevrimiçi uyuşmazlık çözümü, yatırım tahkimi, üçüncü taraf finansmanı ve müzakere ve arabuluculuk gibi diğer alternatif uyuşmazlık çözüm mekanizmaları yer almaktadır.
Dr Eken, Yeminli Hakemler Enstitüsü'nün (FCIarb) üyesidir. Kaliforniya ve Türkiye'de avukat, İngiltere ve Galler'de solicitor vasıflarına sahiptir. Londra Uluslararası Tahkim Mahkemesi (LCIA), Uluslararası Ticaret Odası (ICC), Dubai Uluslararası Tahkim Merkezi (DIAC), Asya Uluslararası Tahkim Merkezi (AIAC) ve diğer birçok uluslararası tahkim merkezinde hakem heyetinde yer almaktadır. LexisNexis tarafından tahkim uzmanı olarak listelenmiştir, önemli uluslararası ticari tahkim davalarında avukat ve danışman olarak hizmet vermiştir.
Prof. Dr. Zeynep Dina Çakmur Yıldırtan, Marmara Üniversitesi'nde akademisyen olup Bankacılık ve Sigortacılık alanında doktora yapmıştır. Finansal ekonometri, sermaye piyasaları ve finansal krizler üzerine uzmanlığı bulunmaktadır. İngilizce'yi ileri seviyede bilmektedir ve birçok akademik makale, kitap ve kongre bildirisi yayımlamıştır.
Kendisi, 2024 yılı itibarıyla Kingston University Business School (İngiltere) sabbatical araştırma izni ile görev almştır. Daha önce University of Málaga, University of Maryland's Robert H. Smith School of Business gibi uluslararası üniversitelerde de temsil görevleri üstlenmiştir. Bilimsel danışmanlıkları arasında TÜBİTAK ve çeşitli finansal araştırmalar bulunmaktadır. Aynı zamanda akademik dergilerde editörlük yapmaktadır.
Öğretim verdiği dersler arasında ekonometri, finansal yönetim, araştırma yöntemleri ve sigorta ilkeleri gibi konular yer almaktadır. Uluslararası alanda birçok konferansa katılmış ve bilimsel dergilerde hakemlik yapmıştır.
Maliye ve Finans Yazıları dergisinin kapsamını ekonomi, maliye, finans ve bankacılık alanlarındaki çalışmalar oluşturmaktadır.