Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması

Cilt: 7 Sayı: 2 1 Nisan 2018
  • Bilal Solak
  • Emin Yürekli
PDF İndir
EN TR

A FIELD STUDY ON DETERMINING THE EFFECT OF TURKISH COMMERCIAL CODE NO. 6102 ON ACCOUNTING APPLICATIONS

Öz

The new Turkish Commercial Code entered into force in 2012 after a long study and debate. The New Turkish Commercial Code, which envisages significant changes in our country's commercial life, has also brought about significant changes in accounting practices, which are an integral part of commercial activities. The most important element of accounting practices is undoubtedly members of the accounting profession. In our study, a questionnaire was conducted for the independent accountant financial advisors registered in the Denizli SMMM room to determine the effect of the New Turkish Commercial Code on accounting practices and the results were interpreted on the basis of literature. When the findings of the study are examined, it has been determined that IFRS and IFRS have been adopted by professional accountants to increase the number of courses that are coordinated and to constantly improve the course schedule. In addition, the answers given by the members of the Accounting professors underlined that the Public Surveillance Authority or TÜRMOB had undertaken significant tasks for the trainers in the course of the smooth and correct implementation of the IFRS applications which we have called the training of the trainers

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. Akbulut, A. (2011). TTK-VUK Defter ve Kayıt Düzeni ile Değerleme Karşılaştırmaları. Vergi Dünyası Dergisi, (335), 20-25.
  2. Akdoğan, H. ve Yazar, B. B. (2012). Yeni Türk Ticaret Kanununun Denetim Alanında Getirdiği Yenilikler. Hukuk ve İktisat Araştırmaları Dergisi, 4(2), 21-30.
  3. Arıkan, Y. (2010). Yaşanan Ekonomik Gelişmelerin, Yeni TTK ve Yapılan Yasal Düzenlemelerin Işığında, Muhasebe Mesleğinde Yeni İş Alanları. Mali Çözüm Dergisi, (102), 7-17.
  4. Arslan, E. (2011). Yeni Türk Ticaret Kanunu’na Göre Denetçinin Niteliği. Mali Çözüm Dergisi, 21(104), 73- 107.
  5. Bilen, A., Solmaz, H., ve Çevik, S. (2014). Yeni Türk Ticaret Kanunu Kapsamında Muhasebe ve Finansal Tablolarda Oluşan Değişiklikler. Dicle Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 2(6), 15-42.
  6. Bozdemir, E. (2012). Yeni Türk Ticaret Kanunu'nun Muhasebe Meslek Mensupları Açısından Değerlendirilmesine Yönelik Ampirik Bir Çalışma. Journal of Accounting & Finance, (54), 101-122.
  7. Demir, Ş. (2011). Türk Ticaret Kanunu’ndaki Değişikliklerin Muhasebe ve Vergilendirme Yönüyle Değerlendirilmesi. Mali Çözüm Dergisi, 104, 43-70.
  8. Erhan, D. U. (2012). Yeni Türk Ticaret Kanunu Ortamında Elektronik Raporlama Tekniklerinin Finansal Raporlama ve Denetime Katkısı. World of Accounting Science, 14(3), 157-183.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Bilal Solak Bu kişi benim

Emin Yürekli Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Nisan 2018

Gönderilme Tarihi

1 Nisan 2018

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Solak, B., & Yürekli, E. (2018). Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(2), 235-248. https://izlik.org/JA73RC95WR
AMA
1.Solak B, Yürekli E. Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması. MJSS. 2018;7(2):235-248. https://izlik.org/JA73RC95WR
Chicago
Solak, Bilal, ve Emin Yürekli. 2018. “Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 (2): 235-48. https://izlik.org/JA73RC95WR.
EndNote
Solak B, Yürekli E (01 Nisan 2018) Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 2 235–248.
IEEE
[1]B. Solak ve E. Yürekli, “Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması”, MJSS, c. 7, sy 2, ss. 235–248, Nis. 2018, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA73RC95WR
ISNAD
Solak, Bilal - Yürekli, Emin. “Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/2 (01 Nisan 2018): 235-248. https://izlik.org/JA73RC95WR.
JAMA
1.Solak B, Yürekli E. Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması. MJSS. 2018;7:235–248.
MLA
Solak, Bilal, ve Emin Yürekli. “Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy 2, Nisan 2018, ss. 235-48, https://izlik.org/JA73RC95WR.
Vancouver
1.Bilal Solak, Emin Yürekli. Muhasebe Eğitimi ve 6102 Sayılı Türk Ticaret Kanunun Muhasebe Uygulamalarına Etkisini Belirlemeye Yönelik Bir Alan Araştırması. MJSS [Internet]. 01 Nisan 2018;7(2):235-48. Erişim adresi: https://izlik.org/JA73RC95WR

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     

Yayınlanan sayılar, sayı dosyaları ve makale dosyaları creative commons CC-BY-NC-ND 4.0 lisanslıdır. 

Sitemiz içerikleri ise creative commons CC-BY-NC 4.0 lisanslıdır.