BibTex RIS Kaynak Göster

Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi

Yıl 2018, Cilt: 7 Sayı: 3, 0 - 0, 01.07.2018

Öz

Bu araştırmanın amacı, eğitim fakültesi öğrencilerinin mükemmelliyetçiliği ile sahip oldukları değerler arasındaki ilişkiyi incelemektir. Araştırma grubunu 2015-2016 eğitim öğretim yılında Necmettin Erbakan üniversitesi Ahmet Keleşoğlu Eğitim Fakültesi’nin farklı bölüm ve sınıflarında öğrenim görmekte olan öğrencilerden tesadüfî yöntemle seçilen 92 erkek, 226 kız olmak üzere toplam 318 öğrenciden oluşmuştur. Verilerin toplanmasında Dilmaç ve Arıcak (2012) tarafından geliştirilen Değerler Ölçeği ve Frost, Marten, Lahart ve Rosenblate (1990) tarafından geliştirilen Özbay ve Mısırlı-Taşdemir (2003) tarafından Türkçe’ye uyarlanan Çok Boyutlu Mükemmeliyetçilik Ölçeği kullanılmıştır. Araştırma genel tarama modelinin bir alt türü olan ilişkisel tarama modeline uygun olarak gerçekleştirilmiştir. Verilerin analizinde Korelâsyon ve Regresyon Analizi Tekniği kullanılmıştır. Değerler Ölçeğinin alt boyutlarından Toplumsal Değerin yordanmasına ilişkin çoklu regresyon analizi yapılmıştır. Araştırmada mükemmeliyetçilik ile değerler arasında anlamlı düzeyle bir ilişki görülmüştür. Düzen, hatalara aşırı ilgi, davranışlardan şüphe, aile beklentileri, aile eleştirileri ve kişisel standartlar alt boyutları toplumsal değeri anlamlı düzeyde yordadığı saptanmıştır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Bölüm Makaleler
Yazarlar

S. Avşaroğlu Bu kişi benim

M. Ulubey Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Temmuz 2018
Yayımlandığı Sayı Yıl 2018 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Avşaroğlu, S., & Ulubey, M. (2018). Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, 7(3).
AMA Avşaroğlu S, Ulubey M. Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. MJSS. Temmuz 2018;7(3).
Chicago Avşaroğlu, S., ve M. Ulubey. “Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği Ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7, sy. 3 (Temmuz 2018).
EndNote Avşaroğlu S, Ulubey M (01 Temmuz 2018) Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7 3
IEEE S. Avşaroğlu ve M. Ulubey, “Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi”, MJSS, c. 7, sy. 3, 2018.
ISNAD Avşaroğlu, S. - Ulubey, M. “Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği Ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi 7/3 (Temmuz 2018).
JAMA Avşaroğlu S, Ulubey M. Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. MJSS. 2018;7.
MLA Avşaroğlu, S. ve M. Ulubey. “Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği Ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi”. MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi, c. 7, sy. 3, 2018.
Vancouver Avşaroğlu S, Ulubey M. Eğitim Fakültesi Öğrencilerinin Mükemmelliyetçiliği ve Sahip Oldukları Değerler Arasındaki İlişkinin İncelenmesi. MJSS. 2018;7(3).

MANAS Journal of Social Studies (MANAS Sosyal Araştırmalar Dergisi)     


16155