BibTex RIS Kaynak Göster

Tükiye'de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları

Yıl 2004, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 26.02.2014

Öz

Özet

1980 sonrası Türkiye'de yaşanan dönüşüm, hiç şüphe yok ki politika bürokrasi ilişkisinde de temel dönüşümlere yol açmıştır. Bugüne kadar uygulamada, bürokrasi ve politika arasında bir çatış­madan daha çok söz edilmekte iken, bu çalışmanın temel yaklaşımı, politika ve bürokrasi arasında, bir çatışmadan çok adı konulmamış bir uzlaşmanın söz konusu olduğu tezine dayanmaktadır. Bu tezi güçlendirecek bulgulara politikacı kimlikleri ön planda olan milletvekilleri ile bürokrasi arasın­da, bir tür aracılık görevi üstlenmiş milletvekili danışmanları üzerine yapılmış alan çalışmasıyla ulaşılmıştır.

Anahtar Kelimeler: Bürokrasi, Politika. Milletvekilleri. Milletvekili Danışmanları.

Abstract

“Without a shadow of doupt, the social transformation witnessed in Turkey after 1980 led t.» ilie radical transformation in the relationship between bureauceacy and politics. Its commonly accepted that there is a contradiction between bureaucracy and politics, at least in application. However, basic suggestion of this study is that silent compromise between buraucracy and politics. To support this basic thesis, the foundings, obtained from a research on deputy consultant who act as internediary between deputies as politicians and buraucracy, are used.

Keywords: Bureaucracy, Politics. Deputies. Deputys Consultants.

Yıl 2004, Cilt: 1 Sayı: 1, - , 26.02.2014

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makaleleri
Yazarlar

Muharrem Güneş Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 26 Şubat 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 1 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Güneş, M. (2014). Tükiye’de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, 1(1).
AMA Güneş M. Tükiye’de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. Şubat 2014;1(1).
Chicago Güneş, Muharrem. “Tükiye’de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü Ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları”. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 1, sy. 1 (Şubat 2014).
EndNote Güneş M (01 Şubat 2014) Tükiye’de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 1 1
IEEE M. Güneş, “Tükiye’de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları”, Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, c. 1, sy. 1, 2014.
ISNAD Güneş, Muharrem. “Tükiye’de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü Ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları”. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 1/1 (Şubat 2014).
JAMA Güneş M. Tükiye’de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2014;1.
MLA Güneş, Muharrem. “Tükiye’de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü Ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları”. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, c. 1, sy. 1, 2014.
Vancouver Güneş M. Tükiye’de 1980 Sonrası Devletin Dönüşümü ve Politika-Bürokrasi İlişkisi Sürecinde Milletvekili Danışmanları. Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi. 2014;1(1).

.