Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma

Sayı: 53 1 Ocak 2012
  • Mehmet Gençtürk
  • Gülsüm Bağcı
PDF İndir
TR EN

Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma

Öz

Bu çalışmada şirketlerin bütçe ve bütçe uygulamalarına yönelik görüşlerinin ayrıntılı olarak incelenmesi amaçlanmış ve bu amaç doğrultusunda çalışmada özel durum yöntemi kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemini Burdur ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren 14 üretim şirketi oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak mülakatlardan yararlanılmış, mülakatlardan elde edilen veriler betimsel ve içerik analizine tabi tutulmuştur. Çalışma sonucunda şirketlerin bütçe hazırlamanın şirketlere sağladığı faydalara dar bir perspektiften baktıkları, bütçe ve bütçe kontrolü kavramlarını tanımlamada kısmen yeterli bilgiye sahip oldukları ve şirketlerdeki kurumsallaşmanın bütçe hazırlanmasında çok önemli bir etken olduğu sonucuna varılmıştır.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Mehmet Gençtürk Bu kişi benim

Gülsüm Bağcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Ocak 2012

Gönderilme Tarihi

1 Ocak 2012

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2012 Sayı: 53

Kaynak Göster

APA
Gençtürk, M., & Bağcı, G. (2012). Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi, 53, 49-68. https://izlik.org/JA75WN92GJ
AMA
1.Gençtürk M, Bağcı G. Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2012;(53):49-68. https://izlik.org/JA75WN92GJ
Chicago
Gençtürk, Mehmet, ve Gülsüm Bağcı. 2012. “Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma”. Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy 53: 49-68. https://izlik.org/JA75WN92GJ.
EndNote
Gençtürk M, Bağcı G (01 Ocak 2012) Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi 53 49–68.
IEEE
[1]M. Gençtürk ve G. Bağcı, “Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy 53, ss. 49–68, Oca. 2012, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA75WN92GJ
ISNAD
Gençtürk, Mehmet - Bağcı, Gülsüm. “Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma”. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 53 (01 Ocak 2012): 49-68. https://izlik.org/JA75WN92GJ.
JAMA
1.Gençtürk M, Bağcı G. Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2012;:49–68.
MLA
Gençtürk, Mehmet, ve Gülsüm Bağcı. “Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma”. Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy 53, Ocak 2012, ss. 49-68, https://izlik.org/JA75WN92GJ.
Vancouver
1.Mehmet Gençtürk, Gülsüm Bağcı. Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi [Internet]. 01 Ocak 2012;(53):49-68. Erişim adresi: https://izlik.org/JA75WN92GJ