BibTex RIS Kaynak Göster

Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler ve Bir Uygulama

Yıl 2010, Sayı: 45, 127 - 145, 01.01.2010

Öz

Kitle üretimi yapılan endüstriyel yiyecek piyasasında, bir isletmesinin rekabet üstünlüğü sağlamasının en önemli yolu bir birim dahi olsa üretim maliyetlerini düsürmesinden geçmektedir. Bu çalısmada, rekabetin maliyetler üzerine kurulduğu endüstriyel yiyecek piyasasında, isletmelerin maliyetleri düsürmek için hangi önlemleri aldığı arastırılmıstır. Bu çerçevede maliyet düsürmede kullanılan geleneksel yaklasımlar yanında, endüstriyel yiyecek isletmelerinde uygulanabilecek yeni maliyet düsürme yaklasımları da irdelenmistir.Ayrıca, çalısmada sektörün geleceği ile ilgili beklentiler, sektörel rekabet, isletmelerin is alma yolları, yasal uygulamaların isletmelere etkisi, isletmelerin karlılık oranları, kapasite kullanımı, isletme faaliyetlerinin yapısı ve müsteri sikayetleri gibi temel konular da ele alınmıstır.

(New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey)

Yıl 2010, Sayı: 45, 127 - 145, 01.01.2010

Öz

(New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey) In order to get competition advantage, reducing cost even a point is more essensial in the catering industry. In our study, what types of actions is taken into considerition by the catering companies for reducing cost has been investigated. We also analysied traditional cost reducing methods with new approaches is practisied by catering companies. On the other hand, expectations about future, competition in the industry, ways of geting business, affect of legal arrangements, profit rates, using capacity and dealing with customer complaints has been investigated.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA53YB82NS
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Kudret Gül Bu kişi benim

Halil Ergün Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2010
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2010
Yayımlandığı Sayı Yıl 2010 Sayı: 45

Kaynak Göster

APA Gül, K., & Ergün, H. (2010). (New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey). The Journal of Accounting and Finance(45), 127-145.
AMA Gül K, Ergün H. (New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey). The Journal of Accounting and Finance. Ocak 2010;(45):127-145.
Chicago Gül, Kudret, ve Halil Ergün. “(New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey)”. The Journal of Accounting and Finance, sy. 45 (Ocak 2010): 127-45.
EndNote Gül K, Ergün H (01 Ocak 2010) (New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey). The Journal of Accounting and Finance 45 127–145.
IEEE K. Gül ve H. Ergün, “(New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey)”, The Journal of Accounting and Finance, sy. 45, ss. 127–145, Ocak 2010.
ISNAD Gül, Kudret - Ergün, Halil. “(New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey)”. The Journal of Accounting and Finance 45 (Ocak 2010), 127-145.
JAMA Gül K, Ergün H. (New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey). The Journal of Accounting and Finance. 2010;:127–145.
MLA Gül, Kudret ve Halil Ergün. “(New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey)”. The Journal of Accounting and Finance, sy. 45, 2010, ss. 127-45.
Vancouver Gül K, Ergün H. (New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey). The Journal of Accounting and Finance. 2010(45):127-45.