BibTex RIS Cite

Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler ve Bir Uygulama

Year 2010, Issue: 45, 127 - 145, 01.01.2010

Abstract

Kitle üretimi yapılan endüstriyel yiyecek piyasasında, bir isletmesinin rekabet üstünlüğü sağlamasının en önemli yolu bir birim dahi olsa üretim maliyetlerini düsürmesinden geçmektedir. Bu çalısmada, rekabetin maliyetler üzerine kurulduğu endüstriyel yiyecek piyasasında, isletmelerin maliyetleri düsürmek için hangi önlemleri aldığı arastırılmıstır. Bu çerçevede maliyet düsürmede kullanılan geleneksel yaklasımlar yanında, endüstriyel yiyecek isletmelerinde uygulanabilecek yeni maliyet düsürme yaklasımları da irdelenmistir.Ayrıca, çalısmada sektörün geleceği ile ilgili beklentiler, sektörel rekabet, isletmelerin is alma yolları, yasal uygulamaların isletmelere etkisi, isletmelerin karlılık oranları, kapasite kullanımı, isletme faaliyetlerinin yapısı ve müsteri sikayetleri gibi temel konular da ele alınmıstır.

(New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey)

Year 2010, Issue: 45, 127 - 145, 01.01.2010

Abstract

(New Approaches To Cost Reducıng Methods In Caterıng Indutry And A Survey) In order to get competition advantage, reducing cost even a point is more essensial in the catering industry. In our study, what types of actions is taken into considerition by the catering companies for reducing cost has been investigated. We also analysied traditional cost reducing methods with new approaches is practisied by catering companies. On the other hand, expectations about future, competition in the industry, ways of geting business, affect of legal arrangements, profit rates, using capacity and dealing with customer complaints has been investigated.

There are 0 citations in total.

Details

Other ID JA53YB82NS
Journal Section Research Article
Authors

Kudret Gül This is me

Halil Ergün This is me

Publication Date January 1, 2010
Submission Date January 1, 2010
Published in Issue Year 2010 Issue: 45

Cite

APA Gül, K., & Ergün, H. (2010). Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler ve Bir Uygulama. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(45), 127-145.
AMA Gül K, Ergün H. Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler ve Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi. January 2010;(45):127-145.
Chicago Gül, Kudret, and Halil Ergün. “Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler Ve Bir Uygulama”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 45 (January 2010): 127-45.
EndNote Gül K, Ergün H (January 1, 2010) Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler ve Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi 45 127–145.
IEEE K. Gül and H. Ergün, “Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler ve Bir Uygulama”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, no. 45, pp. 127–145, January 2010.
ISNAD Gül, Kudret - Ergün, Halil. “Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler Ve Bir Uygulama”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 45 (January 2010), 127-145.
JAMA Gül K, Ergün H. Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler ve Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2010;:127–145.
MLA Gül, Kudret and Halil Ergün. “Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler Ve Bir Uygulama”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, no. 45, 2010, pp. 127-45.
Vancouver Gül K, Ergün H. Endüstriyel Yiyecek İşletmelerinde Maliyet Azaltıcı Yeni Yöntemler ve Bir Uygulama. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2010(45):127-45.