BibTex RIS Kaynak Göster

Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma

Yıl 2012, Sayı: 53, 49 - 68, 01.01.2012

Öz

Bu çalışmada şirketlerin bütçe ve bütçe uygulamalarına yönelik görüşlerinin ayrıntılı olarak incelenmesi amaçlanmış ve bu amaç doğrultusunda çalışmada özel durum yöntemi kullanılmıştır. Çalışmanın örneklemini Burdur ili ve ilçelerinde faaliyet gösteren 14 üretim şirketi oluşturmaktadır. Veri toplama aracı olarak mülakatlardan yararlanılmış, mülakatlardan elde edilen veriler betimsel ve içerik analizine tabi tutulmuştur. Çalışma sonucunda şirketlerin bütçe hazırlamanın şirketlere sağladığı faydalara dar bir perspektiften baktıkları, bütçe ve bütçe kontrolü kavramlarını tanımlamada kısmen yeterli bilgiye sahip oldukları ve şirketlerdeki kurumsallaşmanın bütçe hazırlanmasında çok önemli bir etken olduğu sonucuna varılmıştır.

A General View on the Budget and Budget Practices of the Companies: A Qualitative Study for Burdur Province Companies

Yıl 2012, Sayı: 53, 49 - 68, 01.01.2012

Öz

The aim of this study was to investigate the views of the companies on the budget and budget practices in detail. Special case method was used within the scope of this study. The sample group of the study is composed of 14 production companies which are operating in Burdur and its districts. This study utilized interviews to collect data and data obtained from interviews were tested by content and descriptive analyses. As a result of the study, it was concluded that companies partly have enough information on defining the concepts of budgeting and budgetary control and institutionalization is a very important factor for companies to prepare the budget. It was found out that companies look at the benefits of preparing the budget for companies from a narrow perspective.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA96ED59CF
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mehmet Gençtürk Bu kişi benim

Gülsüm Bağcı Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2012
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2012
Yayımlandığı Sayı Yıl 2012 Sayı: 53

Kaynak Göster

APA Gençtürk, M., & Bağcı, G. (2012). Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe Ve Finansman Dergisi(53), 49-68.
AMA Gençtürk M, Bağcı G. Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi. Ocak 2012;(53):49-68.
Chicago Gençtürk, Mehmet, ve Gülsüm Bağcı. “Şirketlerin Bütçe Ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, sy. 53 (Ocak 2012): 49-68.
EndNote Gençtürk M, Bağcı G (01 Ocak 2012) Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi 53 49–68.
IEEE M. Gençtürk ve G. Bağcı, “Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma”, Muhasebe ve Finansman Dergisi, sy. 53, ss. 49–68, Ocak 2012.
ISNAD Gençtürk, Mehmet - Bağcı, Gülsüm. “Şirketlerin Bütçe Ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma”. Muhasebe ve Finansman Dergisi 53 (Ocak 2012), 49-68.
JAMA Gençtürk M, Bağcı G. Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2012;:49–68.
MLA Gençtürk, Mehmet ve Gülsüm Bağcı. “Şirketlerin Bütçe Ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma”. Muhasebe Ve Finansman Dergisi, sy. 53, 2012, ss. 49-68.
Vancouver Gençtürk M, Bağcı G. Şirketlerin Bütçe ve Bütçe Uygulamalarına Genel Bir Bakışı: Burdur İlindeki Şirketlere Yönelik Nitel Bir Araştırma. Muhasebe ve Finansman Dergisi. 2012(53):49-68.