BibTex RIS Kaynak Göster

Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi ve “Sıhhat Hazinesi” Kitabı

Yıl 2011, Lokman Hekim Journal 2011; Supplement, 85 - 85, 01.09.2011

Öz

Bu çalışmanın giriş niteliğindeki ilk bölümünde bilim-inanç ilişkisini irdelenmektedir. Sonraki ana bölümde ise hakkında sınırlı bilgiler olan ve XIX. yüzyıl içinde yaşamış Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi ile onun Osmanlı İmparatorluğu’nun başkenti İstanbul’da saray doktorluğu yaparken II. Sultan Abdülhamid Han’ın isteği üzerine yazdığı “Bedenlerin Sağlık Hazinesi, Osmanlıca Kılavuz Eser (Kenzus- Sıhhatü-l Ebdaniyye Eser-i Mürşid-i Osmaniye) adlı kitabının monografik açıdan incelemesinden oluşmaktadır

The Book by the Title of Doctor Seyyid Osman Mürşit Efendi (From Tarsus) and “The Legacy of Bodily Health”

Yıl 2011, Lokman Hekim Journal 2011; Supplement, 85 - 85, 01.09.2011

Öz

The introduction included a presentation on the research in the relationship between science and faith.The
next part of the report included a short presentation on the life Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi, who
was a doctor born in Tarsus.During the reign of Sultan Abdülhamid Han the Second, he was commissioned
to write a monographic publication which he titled ‘’The Legacy of Bodily Health, an Ottoman Reference
Book.’’(Kenzus-ı Sıhhatü-l Ebdaniyye Eser-i Mürşid-i Osmaniye).He wrote this work whilst working as a doctor
in İstanbul, the Capital of the Otoman Empire

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Uğur Pişmanlık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2011
Yayımlandığı Sayı Yıl 2011 Lokman Hekim Journal 2011; Supplement

Kaynak Göster

APA Pişmanlık, U. (2011). Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi ve “Sıhhat Hazinesi” Kitabı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi85-85.
AMA Pişmanlık U. Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi ve “Sıhhat Hazinesi” Kitabı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Published online 01 Eylül 2011:85-85.
Chicago Pişmanlık, Uğur. “Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi Ve ‘Sıhhat Hazinesi’ Kitabı”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, Eylül (Eylül 2011), 85-85.
EndNote Pişmanlık U (01 Eylül 2011) Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi ve “Sıhhat Hazinesi” Kitabı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi 85–85.
IEEE U. Pişmanlık, “Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi ve ‘Sıhhat Hazinesi’ Kitabı”, Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi, ss. 85–85, Eylül 2011.
ISNAD Pişmanlık, Uğur. “Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi Ve ‘Sıhhat Hazinesi’ Kitabı”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. Eylül 2011. 85-85.
JAMA Pişmanlık U. Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi ve “Sıhhat Hazinesi” Kitabı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2011;:85–85.
MLA Pişmanlık, Uğur. “Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi Ve ‘Sıhhat Hazinesi’ Kitabı”. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi Ve Folklorik Tıp Dergisi, 2011, ss. 85-85.
Vancouver Pişmanlık U. Tarsuslu Tabip Seyyid Osman Hayri Mürşit Efendi ve “Sıhhat Hazinesi” Kitabı. Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Lokman Hekim Tıp Tarihi ve Folklorik Tıp Dergisi. 2011:85-.
Creative Commons Lisansı
                                                                            Bu Dergi Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License ile lisanslanmıştır.

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi’nin süreli bilimsel yayınıdır. Kaynak gösterilmeden kullanılamaz.  Makalelerin sorumlulukları yazarlara aittir 

Kapak 

Ayşegül Tuğuz

İlter Uzel’inDioskorides ve Öğrencisi adlı eserinden 

Adres

Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıp Tarihi ve Etik  Anabilim Dalı Çiftlikköy Kampüsü

Yenişehir/ Mersin