Peyniraltı suyu (PAS) ile bir tür içkisi; PAS, glikoz,üzüm suyu ve sütten oluşan pastörize
karışımdan üretilmiştir. Kesikli bir biyoreaktörde kefir mayası ile bu karışımın fermentasyonu
araştırılmıştır. Peynir altı suyu içkisi üretimi sırasında pH değerleri kaydedilmiştir. Genelleştirilmiş
öngörmeli kontrol (GPC) algoritması için sistem modeli deneysel veriden yararlanarak elde edilmiştir.
pH set noktasına basamak etki verilmesi durumunda (yani servo kontrol durumunda) GPC teorik olarak
biyoreaktöre uygulanmıştır. N2=2, Nu=1, λ=0.007 ayar parametreleri ile GPC iyi servo kontrol sonucu
sağlamıştır.
Predictive control Cheese whey drink production Servo control Generalised predictive control kefir yeast
Peyniraltı suyu (PAS) ile bir tür içkisi; PAS, glikoz,üzüm suyu ve sütten oluşan pastörize
karışımdan üretilmiştir. Kesikli bir biyoreaktörde kefir mayası ile bu karışımın fermentasyonu
araştırılmıştır. Peynir altı suyu içkisi üretimi sırasında pH değerleri kaydedilmiştir. Genelleştirilmiş
öngörmeli kontrol (GPC) algoritması için sistem modeli deneysel veriden yararlanarak elde edilmiştir.
pH set noktasına basamak etki verilmesi durumunda (yani servo kontrol durumunda) GPC teorik olarak
biyoreaktöre uygulanmıştır. N2=2, Nu=1, λ=0.007 ayar parametreleri ile GPC iyi servo kontrol sonucu
sağlamıştır.
Predictive control Cheese whey drink production Servo control Generalised predictive control Kefir yeast. .
Konular | Kimya Mühendisliği |
---|---|
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2012 |
Kabul Tarihi | 19 Şubat 2013 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2012 Cilt: 25 Sayı: 2 |