Çalışma, soğukta muhafaza ve raf ömrü süresince karayemiş meyvesinin duyusal özellikleri üzerine Aloe vera ve MAP uygulamalarının etkisini belirlemek amacı ile yürütülmüştür. Soğukta muhafaza ve raf ömrü süresince karayemiş meyvesinde görünüş, tat, aroma, lezzet, burukluk ve sertlik özellikleri incelenmiştir. Soğukta muhafaza ve raf ömrü süresi sonunda tüm uygulamalarda duyusal özelliklerin azalış gösterdiği belirlenmiştir. Soğukta muhafaza süresi sonunda tat ve lezzet özellikleri üzerine MAP uygulamasının, sertlik özelliği üzerine Aloe vera+MAP uygulamasının daha iyi sonuçlar verdiği tespit edilmiştir. Benzer şekilde raf ömrü süresi sonunda MAP uygulanmış meyvelerin tat ve lezzet özelliklerinin daha iyi olduğu belirlenmiştir. Bunun yanı sıra raf ömrü süresi sonunda görünüş ve sertlik özellikleri bakımından en yüksek değerler kontrol uygulamasından elde edilmiştir. Sonuç olarak, soğukta muhafaza ve raf ömrü süresince karayemiş meyvesinin duyusal özellikleri üzerine MAP uygulamasının olumlu bir etkisinin olduğu belirlenmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Araştırma Makaleleri |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Aralık 2020 |
Gönderilme Tarihi | 11 Eylül 2020 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 10 Sayı: 2 |