İMKB’YE KAYITLI HALKA AÇIK TEKNOLOJİ ŞİRKETLERİNDE FİNANSAL ETKİNLİĞİN VERİ ZARFLAMA ANALİZİ (VZA) İLE DEĞERLENDİRİLMESİ
Öz
Anahtar Kelimeler
Kaynakça
- Acarer, T., Karaçuha, E. ve Y. Göktaylar. “Sabit Telefon Hizmetleri Sektörünün Teknik Etkinliğinin Veri Zarflama Yöntemi İle Ölçülmesine Yönelik Bir Deneme”, İktisat İşletme ve Finans Dergisi, Cilt.22, Sayı:255, Yıl:2007, ss. 5-19.
- Akkaya, G.C. Finans Mühendisliği ve Uygulamaları, İzmir: Son Nokta Yayınevi, 2006.
- Kaynar, O., Zontul, M. ve H. Bircan. “Veri Zarflama Analizi ile OECD Ülkelerinin Telekomünikasyon Sektörlerinin Etkinliğinin Ölçülmesi”, C. Ü. İİBF Dergisi, Cilt:6, Sayı:1, 2005; ss. 37-57.
- Kırkulak, B. ve S. Erdem. “Türkiye’de Piyasa Değer Zinciri Etkinliğinin Ölçülmesi: 2001
- Finansal Krizi Öncesi ve Sonrası için Veri Zarflama Analizi (VZA) Uygulaması”, 13. Ulusal Finans Sempozyumu: Küresel Finansal Krizler ve Etkileri, Bildiriler Kitabı, A.K. Üniversitesi, 21- Ekim 2009, ss. 219-240.
- Ray, S.C. Data Envolopment Analysis: Theory and Techniques for Economics and Operations Researh. Cambridge University Press, First published, 2004.
- Sezen, B. ve E. Doğan, “Askeri Bir Tersaneye Bağlı Atölyelerin Karşılaştırmalı Verimlilik Değerlendirmesi: Bir Veri Zarflama Yöntemi Uygulaması”, Havacılık ve Uzay Teknolojileri Dergisi, Cilt:2, Sayı:2, Temmuz 2005, ss. 77-87.
- Talluri, S. “Data Envolopment Analysis: Models and Extensions”, Decision Line, Production / Operations Management, May 2000, pp. 8-11.
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
-
Bölüm
-
Yazarlar
Fatma Tektüfekçi
Bu kişi benim
Yayımlanma Tarihi
1 Aralık 2010
Gönderilme Tarihi
30 Eylül 2015
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2010 Cilt: 2 Sayı: 2