SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ

Cilt: 10 Sayı: 2 1 Şubat 2004
  • A. Kemal Seçkin
  • Mustafa Metin
PDF İndir
TR EN

SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ

Öz

Kolesterol oksidasyon ürünleri (KOÜ); kolesterol içeren gıdaların işlenmesi sırasında, uygun olmayan ambalajlama ve depolama koşullarında, ısı ve ışık gibi faktörlerin etkisi ile oluşmaktadır. Bu maddeler mutajenik, kanseriyojenik, sitotoksik, anjiyotoksik, hücre zarlarını tahrip edici ve metabolizmada kolesterol biyosentezini yavaşlatıcı özelliklere sahiptir. Bu nedenle gıdalardaki KOÜ halk sağlığı için potansiyel bir risk taşımaktadır. Kolesterolce zengin olan süt ve süt ürünlerinde de uygun olmayan şartlarda işleme ve depolama sırasında KOÜ oluşmaktadır. Bu nedenle süt ürünlerinin işlenmesi sırasında KOÜ oluşmaması için önlemlerin alınması ve bu konuda standartların getirilmesi gerekmektedir.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

A. Kemal Seçkin Bu kişi benim

Mustafa Metin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Şubat 2004

Gönderilme Tarihi

23 Ocak 2015

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2004 Cilt: 10 Sayı: 2

Kaynak Göster

APA
Seçkin, A. K., & Metin, M. (2004). SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 10(2), 267-274. https://izlik.org/JA56JJ89DM
AMA
1.Seçkin AK, Metin M. SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10(2):267-274. https://izlik.org/JA56JJ89DM
Chicago
Seçkin, A. Kemal, ve Mustafa Metin. 2004. “SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10 (2): 267-74. https://izlik.org/JA56JJ89DM.
EndNote
Seçkin AK, Metin M (01 Şubat 2004) SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10 2 267–274.
IEEE
[1]A. K. Seçkin ve M. Metin, “SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy 2, ss. 267–274, Şub. 2004, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA56JJ89DM
ISNAD
Seçkin, A. Kemal - Metin, Mustafa. “SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 10/2 (01 Şubat 2004): 267-274. https://izlik.org/JA56JJ89DM.
JAMA
1.Seçkin AK, Metin M. SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2004;10:267–274.
MLA
Seçkin, A. Kemal, ve Mustafa Metin. “SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 10, sy 2, Şubat 2004, ss. 267-74, https://izlik.org/JA56JJ89DM.
Vancouver
1.A. Kemal Seçkin, Mustafa Metin. SÜT VE ÜRÜNLERİNDE KOLESTEROL OKSİDASYON ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi [Internet]. 01 Şubat 2004;10(2):267-74. Erişim adresi: https://izlik.org/JA56JJ89DM