BibTex RIS Kaynak Göster

OFF-FLAVOURS IN MILK AND MILK PRODUCTS

Yıl 2003, Cilt: 9 Sayı: 1, 79 - 88, 01.01.2003

Öz

Flavour is the main factor determining the purchase of food and it also effects to consumer preferences. Therefore, flavour problems usually come to light as a result of consumers' complaints, and flavour defects in food are a major cause of consumer rejection of the food product including milk and milk products. Flavour and off-flavour in milk and milk products have been the subject of active research in the last decade; there have been developments in the analytical techniques used to monitor flavour development, flavour and off-flavour compounds in many dairy product have now been investigated. The chemicals responsible for unacceptable flavours in milk and milk products can originate incidental contamination from environmental sources, from animal feeding, from chemical reactions occuring within the food material itself and from other sources. The objectives of this paper comprise, after definitions, summarizing the possible sources and specific compounds of off-flavours, and discussing different approaches for off-flavour concept in milk and dairy products.

SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET

Yıl 2003, Cilt: 9 Sayı: 1, 79 - 88, 01.01.2003

Öz

Lezzet gıdanın beğenisini belirleyen başlıca faktördür ve aynı zamanda tüketici tercihlerini de etkilemektedir. Bundan dolayı, lezzet problemleri genellikle tüketici şikayetleri olarak geri dönmektedir ve gıdalardaki lezzet kusurları süt ve süt ürünlerinin de içinde bulunduğu gıdaların tüketiciler tarafından kabul edilmemesinin başlıca nedenidir. Süt ve süt ürünlerinde lezzet ve istenmeyen lezzet son on yılın ilgi çeken araştırma konusu olmuştur; bu bağlamda da lezzet gelişiminin takibi için kullanılan analitik teknikler gelişmiştir ve birçok süt ve süt ürünündeki istenmeyen lezzet bileşikleri halen araştırılmaktadır. Süt ve ürünlerindeki istenmeyen lezzete neden olan kimyasallar; çevresel kaynaklardan bulaşma, hayvan beslenmesi, gıda içinde meydana gelen kimyasal reaksiyonlar ve diğer kaynaklar orijinli olabilir. Bu makalenin amaçlarını, tanımlamaların ardından, istenmeyen lezzet için muhtemel kaynakların ve kimyasal bileşiklerin özetlenmesi ve süt ve süt ürünlerindeki istenmeyen lezzet kavramı ile ilgili farklı yaklaşımların tartışılması oluşturmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Oğuz Gürsoy

Özer Kınık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2003
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 9 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gürsoy, O. ., & Kınık, Ö. . (2003). SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 9(1), 79-88.
AMA Gürsoy O, Kınık Ö. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Ocak 2003;9(1):79-88.
Chicago Gürsoy, Oğuz, ve Özer Kınık. “SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 9, sy. 1 (Ocak 2003): 79-88.
EndNote Gürsoy O, Kınık Ö (01 Ocak 2003) SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 9 1 79–88.
IEEE O. . Gürsoy ve Ö. . Kınık, “SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 9, sy. 1, ss. 79–88, 2003.
ISNAD Gürsoy, Oğuz - Kınık, Özer. “SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 9/1 (Ocak 2003), 79-88.
JAMA Gürsoy O, Kınık Ö. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2003;9:79–88.
MLA Gürsoy, Oğuz ve Özer Kınık. “SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 9, sy. 1, 2003, ss. 79-88.
Vancouver Gürsoy O, Kınık Ö. SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİNDE İSTENMEYEN LEZZET. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2003;9(1):79-88.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.