BibTex RIS Kaynak Göster

INVESTIGATION OF CHEMICAL AND MICROBIOLOGICAL QUALITY OF STRAINED (TORBA) YOGHURTS PRODUCED DURING THE SUMMER AND WINTER SEASONS IN DENİZLİ

Yıl 2001, Cilt: 7 Sayı: 1, 81 - 86, 01.01.2001

Öz

In this study some chemical and microbiological analysis of 57 strained (Torba) yoghurt which were taken from 10 different markets during summer and winter seasons in Denizli city centre have been carried out. According to the results, there were no significant statistical differences in chemical and microbiological properties of torba yoghurts. According to Regulations of Food Products of Turkish Republic, analysed samples were not appropriate while considering; dry material, 98.25 %; mould-yeast, 85 %; sodium benzoate, 28.07 % and acidity, 12.28 % point of views. For these reasons, it should be considered some new arrangements in the Regulations of Food Products of Turkish Republic for torba yoghurt.

DENİZLİ'DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI

Yıl 2001, Cilt: 7 Sayı: 1, 81 - 86, 01.01.2001

Öz

Araştırmada Denizli şehir merkezinde parekende torba yoğurdu satışı yapan 10 ayrı satış yerinden yaz ve kış mevsimlerinde toplam 57 örnek alınmış ve bunların bazı kimyasal ve mikrobiyolojik özellikleri belirlenmiştir. Araştırma sonuçlarına göre yaz ve kış torba yoğurdu örneklerinde kimyasal ve mikrobiyolojik açıdan istatistiksel manada önemli bir farklılık bulunmamaktadır. Elde edilen verilere göre örneklerin kuru madde açısından, % 98.25; küf-maya açısından, % 85; sodyum benzoat açısından, % 28.07 ve asitlik açısından da % 12.28'i Gıda Maddeleri Tüzüğü'ne uymamaktadır. Özellikle kuru madde açısından çok yüksek oranda tespit edilen Gıda Maddeleri Tüzüğü'ne aykırılık tüzükte bu konuda yeni düzenlemelerin yapılmasını gerektirmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Ramazan Gökçe Bu kişi benim

Ahmet Hilmi Çon Bu kişi benim

Oğuz Gürsoy

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2001
Yayımlandığı Sayı Yıl 2001 Cilt: 7 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Gökçe, R. ., Çon, A. H. ., & Gürsoy, O. . (2001). DENİZLİ’DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 7(1), 81-86.
AMA Gökçe R, Çon AH, Gürsoy O. DENİZLİ’DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Ocak 2001;7(1):81-86.
Chicago Gökçe, Ramazan, Ahmet Hilmi Çon, ve Oğuz Gürsoy. “DENİZLİ’DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7, sy. 1 (Ocak 2001): 81-86.
EndNote Gökçe R, Çon AH, Gürsoy O (01 Ocak 2001) DENİZLİ’DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7 1 81–86.
IEEE R. . Gökçe, A. H. . Çon, ve O. . Gürsoy, “DENİZLİ’DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 7, sy. 1, ss. 81–86, 2001.
ISNAD Gökçe, Ramazan vd. “DENİZLİ’DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 7/1 (Ocak 2001), 81-86.
JAMA Gökçe R, Çon AH, Gürsoy O. DENİZLİ’DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2001;7:81–86.
MLA Gökçe, Ramazan vd. “DENİZLİ’DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 7, sy. 1, 2001, ss. 81-86.
Vancouver Gökçe R, Çon AH, Gürsoy O. DENİZLİ’DE YAZ VE KIŞ MEVSİMLERİNDE ÜRETİLEN TORBA YOĞURTLARIN KİMYASAL VE MİKROBİYOLOJİK KALİTESİNİN ARAŞTIRILMASI. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 2001;7(1):81-6.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.