BibTex RIS Kaynak Göster

NEW APPROACHES IN NUTRITION: SOYMILK AND SOYMILK PRODUCTS

Yıl 1999, Cilt: 5 Sayı: 3, 1123 - 1130, 01.03.1999

Öz

Soybean, a protein rich product has an acceleration of increasing uses in different products. One of the usage of soybean is production and consumption as soymilk and soymilk products. These products, consumed in Far East for a long time, are introduced into the other countries in recent years and health conscious people are interested in them. These products, which have economic and as well as dietetic and therapeutic benefits, are not enough known in our country. In this review, general specifications, therapeutic and dietetic effects and production processes of soymilk, soy yogurt and soy cheese were discussed.

BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ

Yıl 1999, Cilt: 5 Sayı: 3, 1123 - 1130, 01.03.1999

Öz

Protein bakımından oldukça zengin bir ürün olan soya fasulyesinin kullanım alanları hızla artmaktadır. Bu kullanım alanlarından biri de soyanın, soya sütü ve mamulleri şeklinde üretim ve tüketimidir. Uzakdoğu ülkelerinde yıllardan beri tüketilen bu ürünler son yıllarda diğer ülkelerde de tanınmaya başlamış ve sağlığına özen gösteren bilinçli tüketicilerin ilgisini çekmiştir. Ekonomik olduğu kadar diyetetik ve terapatik açıdan da bir takım avantajlara sahip bu ürünler ülkemizde yeteri kadar tanınmamaktadır. Bu derlemede, soya sütü, soya yoğurdu ve soya peynirinin genel özellikleri, terapatik ve diyetetik etkileri ile üretim teknolojileri hakkında genel bilgiler verilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makale
Yazarlar

Oğuz Gürsoy

Ramazan Gökçe Bu kişi benim

Özer Kınık Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 1999
Yayımlandığı Sayı Yıl 1999 Cilt: 5 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Gürsoy, O. ., Gökçe, R. ., & Kınık, Ö. . (1999). BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, 5(3), 1123-1130.
AMA Gürsoy O, Gökçe R, Kınık Ö. BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. Mart 1999;5(3):1123-1130.
Chicago Gürsoy, Oğuz, Ramazan Gökçe, ve Özer Kınık. “BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 5, sy. 3 (Mart 1999): 1123-30.
EndNote Gürsoy O, Gökçe R, Kınık Ö (01 Mart 1999) BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 5 3 1123–1130.
IEEE O. . Gürsoy, R. . Gökçe, ve Ö. . Kınık, “BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ”, Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 3, ss. 1123–1130, 1999.
ISNAD Gürsoy, Oğuz vd. “BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi 5/3 (Mart 1999), 1123-1130.
JAMA Gürsoy O, Gökçe R, Kınık Ö. BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1999;5:1123–1130.
MLA Gürsoy, Oğuz vd. “BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ”. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi, c. 5, sy. 3, 1999, ss. 1123-30.
Vancouver Gürsoy O, Gökçe R, Kınık Ö. BESLENMEDE YENİ YAKLAŞIMLAR: SOYA SÜTÜ VE ÜRÜNLERİ. Pamukkale Üniversitesi Mühendislik Bilimleri Dergisi. 1999;5(3):1123-30.





Creative Commons Lisansı
Bu dergi Creative Commons Al 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.