Cilt: 17 Sayı: 2, 22.11.2021

Yıl: 2021

Paradoks Ekonomi, Sosyoloji ve Politika Dergisi, sosyal bilimlerin farklı alanlarındaki makalelere yer vererek farklı disiplinlerdeki akademik çalışmaları ortak bir platformda biraraya getirmeyi, akademik gelişme ve paylaşıma katkıda bulunmayı amaçlamaktadır. 


Paradoks Ekonomi, Sosyoloji ve Politika Dergisi, ticari amaç gütmeyen, yılda iki kez yayınlanan bilimsel ve uluslararası hakemli bir dergidir. Belli dönemlerde tematik özel sayı yayınlanabilmektedir. Dergide ekonomi, sosyoloji, politika ya da bu alanlarla inter-disiplinler çalışmalar kabul edilmekte, makaleler Türkçe, İngilizce veya Almanca dillerinde yayınlanmaktadır.

Dergiye gönderilen çalışmalar, konusu ile ilgili en az 2 hakemin oluruyla ve Yayın Kurulu tarafından incelendikten sonra yayımlanmaktadır. Dergiye gönderilen çalışmaların başka bir dergide yayınlanmamış ya da yayınlanmak üzere gönderilmemiş olması gerekmektedir. Gönderilen yazıların yayımlanma zorunluluğu bulunmamaktadır.

Dergide yayımlanan çalışmaların içerik ve etik sorumluluğu yazarlara aittir. Yayın için kabul edilen çalışmaların yayın hakkı, yayınlanan çalışmaların da her türlü telif hakları dergiye aittir. Yazarlar, çalışmalarını gönderdikleri zaman bu durumu kabul etmiş sayılırlar. Dergide yayınlanan çalışmalardan kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz.

Hakem sürecini tamamlanarak, yayın sürecine alınmış makale yazarlarından mizanpaj ücreti olarak 100 TL alınmaktadır. (Ücret doğrudan mizanpajı yapan yayınevine ödenmektedir.)



Başlık: 14 punto, tüm harfleri büyük, koyu ve ortada. 

Yazar/Yazarların Adları: 12 punto ortada. 

Yazar/Yazarların Bağlı Olduğu Kurum: 12 punto ortada. 

Özet: 10 punto iki yana yaslı, başlık koyu ve ortada

Anahtar Kelimeler: 10 punto iki yana yaslı, başlık koyu ve ortada

Ana Başlıklar: 12 punto ortada, tüm harfleri büyük ve koyu. 

Alt Başlıklar: 12 punto sola dayalı, ilk harfleri büyük ve koyu. 

Metin: 12 punto iki yana yaslı, 1,0 (tek) satır aralığıyla. 

Grafik, Tablo ve Fotoğraf Başlıkları: 12 punto, koyu.

Tablo ve şekillere ait başlıkların ilk harfleri büyük, diğerleri küçük olmalıdır.

Metin bölümleri arasında bir satır aralığı boşluk bırakılmalıdır.

Metin ya da notlar içinde yer alacak alıntılar yazar soyadı/soyadları ve yayın yılı olarak parantez içerisinde belirtilmelidir.

Kaynaklar bildirinin en son bölümünde yer almalı ve yazar soyadlarına göre alfabetik olarak sıralanmalıdır. Kaynakların yazımında APA (Style Manual 5th ed.) yazım biçimi benimsenmelidir.