Bu araştırmanın amacı, Gastronomi Öğrencilerinin Avrupa Birliğinde Mesleki Eğitim Stajına yönelik “Erasmus Mesleki Eğitim Öğrenci ve Personel Hareketliliği” kapsamında öğrencilerin mesleki yeterlilik düzeylerinin artırılması konusunda Konya’daki 4 ve 5 yıldızlı sektör çalışanlarının görüşlerini almaktır. Bu çalışmada nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış odak grup görüşme yöntemi kullanılarak veriler toplanmıştır. Veriler tema analiz yöntemi ile analiz edilmiştir. Bu çalışmanın sonucunda ana tema ve alt temalar elde edilmiştir. Araştırma kapsamında oluşturulan temalar; uygulama ve eğitim, öğrenci donanımı, yabancı dil, kültür farklılıkları, dünya mutfakları alanı, mutfak yöntemleri, sunum ve show, uluslararası entegrasyon ve proje olanakları olarak gruplandırılmıştır. Çalışmanın, Erasmus mesleki eğitim öğrenci ve personel hareketliliğinin Türkiye ve Fransa’nın mutfak eğitim sistemini kıyaslama olanağı sağlaması ve uluslararası kültürel miras farkındalığı oluşturması ve sürdürülebilirliğe katkı sağlaması beklenmektedir.
Mesleki Eğitim Öğrenici ve Personel Hareketliliği Projesi Gastronomi Mutfak Sanatları Öğrencileri Konya Sektör Çalışanları Eğitmenler.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Otel İşletmeciliği |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Erken Görünüm Tarihi | 12 Temmuz 2024 |
Yayımlanma Tarihi | 2 Ağustos 2024 |
Gönderilme Tarihi | 6 Şubat 2024 |
Kabul Tarihi | 25 Nisan 2024 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2024 Cilt: 20 Sayı: 1 |