Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

THE ASSOCIATION OF POLYSPLENIA SYNDROME, INCOMPLETE ANNULAR PANCREAS, AND RETROAORTIC RENAL VEIN

Yıl 2009, Sayı: 3, 150 - 153, 01.10.2009

Öz

Polysplenia syndrome is a rare congenital anomaly characterized by left isomerism and associatedwith cardiopulmonary and abdominal anomalies. Thoracic and abdominal CT examinations performed for presumptive diagnosis of lymphoma in a 41-year-old man showed interruption of the inferior vena cava at suprarenal level continuing with dilated azygos vein. The hepatic veins were directly opening into the right atrium. Left renal vein shoed a retroaortic course. There were two spleens at left upper quadrant. The tail of the pancreas was hypoplastic, and the head of the pancreas was partially surrounding the second part of the duodenum (incomplete annular pancreas).Herein we report the CT findings in an incidentally diagnosed very rare case of polysplenia syndrome associated with incomplete annular pancreas and retroaortic renal vein.

POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ

Yıl 2009, Sayı: 3, 150 - 153, 01.10.2009

Öz

Polispleni sendromu sol izomerizm ile karakterize, kardiyopulmoner ve abdominal anomalilerin eşlik ettiği nadir bir konjenital anomalidir. Lenfoma öntanısı ile abdomen ve toraks BT tetkiki yapılan41 yaşındaki erkek hastada inferior vena kavanın suprarenal düzeyden itibaren kesintiye uğrayarak,genişlemiş azigos veni ile devam ettiği görüldü. Hepatik venler doğrudan sağ atriyuma açılıyordu. Sol renal ven retroaortik seyir göstermekteydi. Sol üst kadranda iki adet dalak mevcuttu.Pankreas kuyruk kesimi hipoplazikti ve pankreas başı duodenum ikinci kısmını parsiyel olaraksarmaktaydı (inkomplet anüler pankreas). Bu yazıda rastlantısal olarak tanı konan, inkomplet anüler pankreas ve retroaortik renal venin eşlik ettiği çok nadir bir polispleni sendromu olgusunun BT bulgularını sunmayı amaçladık.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Klinik Tıp Bilimleri
Diğer ID JA86BS56BK
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Serhat Avcu Bu kişi benim

Özkan Özen Bu kişi benim

Aydın Bora Bu kişi benim

Mehmet Deniz Bulut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2009
Gönderilme Tarihi 1 Ekim 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Avcu, S., Özen, Ö., Bora, A., Bulut, M. D. (2009). POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ. Pamukkale Medical Journal(3), 150-153.
AMA Avcu S, Özen Ö, Bora A, Bulut MD. POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ. Pam Tıp Derg. Ekim 2009;(3):150-153.
Chicago Avcu, Serhat, Özkan Özen, Aydın Bora, ve Mehmet Deniz Bulut. “POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ”. Pamukkale Medical Journal, sy. 3 (Ekim 2009): 150-53.
EndNote Avcu S, Özen Ö, Bora A, Bulut MD (01 Ekim 2009) POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ. Pamukkale Medical Journal 3 150–153.
IEEE S. Avcu, Ö. Özen, A. Bora, ve M. D. Bulut, “POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ”, Pam Tıp Derg, sy. 3, ss. 150–153, Ekim 2009.
ISNAD Avcu, Serhat vd. “POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ”. Pamukkale Medical Journal 3 (Ekim 2009), 150-153.
JAMA Avcu S, Özen Ö, Bora A, Bulut MD. POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ. Pam Tıp Derg. 2009;:150–153.
MLA Avcu, Serhat vd. “POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ”. Pamukkale Medical Journal, sy. 3, 2009, ss. 150-3.
Vancouver Avcu S, Özen Ö, Bora A, Bulut MD. POLİSPLENİ SENDROMU, İNKOMPLET ANÜLER PANKREAS VE RETROAORTİK RENAL VEN BİRLİKTELİĞİ. Pam Tıp Derg. 2009(3):150-3.
Creative Commons Lisansı
Pamukkale Tıp Dergisi, Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır