BibTex RIS Kaynak Göster

TEACHING HISTORY AND THE NATURE OF SCIENCE IN SCIENCE TEACHER EDUCATION PROGRAMS

Yıl 2003, Cilt: 13 Sayı: 13, 30 - 42, 01.01.2003

Öz

This paper presents different views of practitioners, teachers, and learners of science about the nature of science and aims to draw attention to why and how history and the nature of science (HP&S) should be taught as part of science teaching. Three different approaches to teaching HP&S were identified in the literature: including the nature of science as part of science teaching, learning by reflecting upon critical incidents in science classrooms, and teaching the nature of science more explicitly as a separate course. Also in this paper some features of an elective course entitled "The History and the Nature of Science" offered at the junior level at The Gazi Faculty of Education is introduced to the reader.

FEN ÖĞRETMENİ ADAYLARINA BİLİMİN TARİHİ VE DOĞASININ ÖĞRETİLMESİ

Yıl 2003, Cilt: 13 Sayı: 13, 30 - 42, 01.01.2003

Öz

ÖZET Bu makalede bilim insanlarının, öğretmenlerinin ve öğrencilerinin bilimin doğası hakkındaki farklı görüşleri derlenmiştir. Bilimin tarihi ve doğasının neden ve nasıl öğretilmesi gerektiği hususu üzerine dikkat çekilmektedir. Bu konuda literatürde bulunan üç yaklaşım tespit edilmiştir: Bilimin doğasının, fen bilimleri eğitiminin bir parçası olarak işlenmesi; sınıfta dikkat çekici özel olaylar üzerinde derinlemesine düşünme ortamının yaratılması; ve bilimin doğasının daha açık bir şekilde ayrı bir ders olarak öğretilmesi. Ayrıca Gazi Eğitim Fakültesinde üçüncü yılda okutulmakta olan "Bilimin Tarihi ve Doğası" adlı seçmeli ders hakkında da bilgi verilmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Mehmet Fatih Taşar†Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2003
Gönderilme Tarihi 1 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2003 Cilt: 13 Sayı: 13

Kaynak Göster

APA Taşarâ€, M. F. (2003). FEN ÖĞRETMENİ ADAYLARINA BİLİMİN TARİHİ VE DOĞASININ ÖĞRETİLMESİ. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 13(13), 30-42.