BibTex RIS Kaynak Göster

-

Yıl 2000, Cilt: 8 Sayı: 8, 21 - 28, 01.02.2000

Öz

In education, behaviorists concentrate on outcomes. These outcomes might be defined as observable and measurable changes in human behavior. The goal of primary education is not only to change the human behavior, but also attitude change. Attitude researchers who investigate an intangible process are often ignored by behavioral scientists. Attitudes are intangible tendencies which guide the behaviors of students. On the other hand, cognitive theory, constructivism, and situated learning are process oriented and they explain attitude changes much more effectively than does behaviorism. Situated learning is derived from situated cognition focusing on attitudes. Situated learning is the learning of knowledge, skill and attitude in a context. This context could be an authentic context or a virtual copy of that context. Authentic context which provides with students the use of abstract knowledge in the concrete environments. Designing situated learning environments in elementary classrooms makes the learning more effective.

TEMEL EĞİTİMDE DURUMLU ÖĞRENME ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ

Yıl 2000, Cilt: 8 Sayı: 8, 21 - 28, 01.02.2000

Öz

Eğitimde davranışçılar doğrudan öğretim çıktıları üzerinde odaklanırlar. Bu çıktılar insan davranışlarındaki gözlenebilen ve ölçülebilen değişim olarak tanımlanabilir. Ancak temel eğitimin amacı yalnız davranış değişikliği gerçekleştirmek değildir. Temel eğitiminin amaçları arasında tutum değişikliği de yer almaktadır. Tutuma yönelik araştırmalar ise, davranışçıların pek önemsemediği, gözle görülmeyen süreçler üzerinde yoğunlaşmaktadır. Tutumlar öğrenciyi yönlendiren ve gözle görülemeyen eğilimlerdir. Bilişsel kuram, yapıcılık ve durumlu öğrenme ise sürece yönelik yaklaşımlardır ve bu kuramlar tutum değişikliğini davranışçı yaklaşıma göre daha etkili bir şekilde açıklamaktadır. Tutumlar üzerine yoğunlaşan durumlu öğrenme, durumlu biliş kavramından ortaya çıkmıştır. Durumlu öğrenme; bir bağlam içinde bilgi, beceri ve tutumların öğrenilmesidir. Bu bağlam gerçek ya da sanal ortamlar olabilir. Temel eğitimde eksikliği en fazla hissedilen gerçek dünya bağlamı, öğrencilerin soyut bilgileri somut ortamlarda kullanabilmelerine olanak sağlar. Durumlu öğrenme ortamlarının temel eğitim sınıflarında düzenlenmesi öğrenmeyi daha etkin bir hale getirebilir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Murat Ataizi Bu kişi benim

Ali Şimşek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Şubat 2000
Gönderilme Tarihi 1 Ağustos 2014
Yayımlandığı Sayı Yıl 2000 Cilt: 8 Sayı: 8

Kaynak Göster

APA Ataizi, M., & Şimşek, A. (2000). TEMEL EĞİTİMDE DURUMLU ÖĞRENME ORTAMLARININ DÜZENLENMESİ. Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dergisi, 8(8), 21-28.