BibTex RIS Kaynak Göster

IN THE ERA OF INFORMATION SOCIETY DIGITAL NATIVES, IMMIGRANTS AND HYBRIDS

Yıl 2015, Sayı: 21, 11 - 23, 01.05.2015

Öz

The concept of the information society has emerged from the result of communication. Informationrevolution and communication began to be used frequently in recent years. With this concept, a newsocial structure shaped by the rapid changes in information communication technologies is being defined.Changing rapidly, these technologies have turned into the innovator of a new society and era. The internetwhich is the revolution in information communication technologies is being wide spread as well as theinternet tools. The more internet access opportunities become easier the more users can use it thuscreating a culture in itself. The people who make up the digital culture process are named digital nativesand digital immigrants. Some scientists think that as well as these two groups, there is one more groupbetween the two groups. These three groups are classified through their behaviours which they make upin their own groups.

BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER

Yıl 2015, Sayı: 21, 11 - 23, 01.05.2015

Öz

Bilgi toplumu kavramı, İletişim-Bilişim Devrimi’nin bir sonucu olarak ortaya çıkmış son yıllarda sık sık kullanılan bir kavram haline gelmiştir. Bu kavram ile bilgi iletişim teknolojilerindeki hızlı değişimin şekillendirdiği yeni bir toplum yapısı tanımlanmaktadır. Hızla değişen, dönüşen bu teknolojilerin yeni toplum ve çağın öncüsü olduğu düşünülmektedir. Bilgi iletişim teknolojileri kavramı içerisinde bir devrim niteliği taşıyan internetin yaygınlaşması ile internet erişim araçları da her gün gelişmektedir. İnternet erişim imkanlarının kolaylaşması daha fazla kullanıcının erişimini sağlamakta bu durum ise, kendi içerisinde bir kültürü oluşturmaktadır. Bu dijital kültür sürecini oluşturan bireyler dijital yerliler ve dijital göçmenler ifadelendirmeleriyle, iki uç grup olarak karşımıza çıkmaktadır. Bu iki grubun yanı sıra kimi düşünürler üçüncü bir grubun ikisi arasında yer aldığını düşünmektedir. Tanımlanan bu üç grup kendi oluşturdukları kültür içerisinde gösterdikleri davranışlar baz alınarak sınıflandırılmaktadır.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA98CK62EE
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Burak Karabulut Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mayıs 2015
Yayımlandığı Sayı Yıl 2015 Sayı: 21

Kaynak Göster

APA Karabulut, B. (2015). BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(21), 11-23.
AMA Karabulut B. BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. PAUSBED. Mayıs 2015;(21):11-23.
Chicago Karabulut, Burak. “BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER Ve MELEZLER”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 21 (Mayıs 2015): 11-23.
EndNote Karabulut B (01 Mayıs 2015) BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 21 11–23.
IEEE B. Karabulut, “BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER”, PAUSBED, sy. 21, ss. 11–23, Mayıs 2015.
ISNAD Karabulut, Burak. “BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER Ve MELEZLER”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 21 (Mayıs 2015), 11-23.
JAMA Karabulut B. BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. PAUSBED. 2015;:11–23.
MLA Karabulut, Burak. “BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER Ve MELEZLER”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 21, 2015, ss. 11-23.
Vancouver Karabulut B. BİLGİ TOPLUMU ÇAĞINDA DİJİTAL YERLİLER, GÖÇMENLER ve MELEZLER. PAUSBED. 2015(21):11-23.