BibTex RIS Kaynak Göster

RELATION BETWEEN LIFE AND JOB SATISFACTION LEVELS OF THE OUTSOURCED EMPLOYEES

Yıl 2016, Sayı: 23, 43 - 55, 01.01.2016

Öz

Outsourcing is widely used in hospitals for both reducing the costs and providing efficient / effective services. Usage of this method brings a lot of discussions along. Particularly, there are results that it causes inequity and injustice between employees doing the same job but having different status. This research aims to determine the relation between job and life satisfaction levels of 258 employees who work at 2 hospitals in Ankara (one hospital of a state university and one hospital of Ministry of Health) by outsourcing method. Besides this, the effect of job satisfaction on life satisfaction and the influence of demographic characteristics on job and life satisfaction are also analyzed. In this study, job satisfaction of the employees is found to be at average level or lower, life satisfaction is found to be lower than average level, positive and meaningful relationshipis found between all sub-dimensions of job satisfaction and life satisfaction. Also it is determined that the administrational attitude is the only and most effective job satisfaction dimension on life satisfaction.

DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ

Yıl 2016, Sayı: 23, 43 - 55, 01.01.2016

Öz

Dış kaynaktan yararlanma, hastanelerde maliyetleri düşürmek ve hizmetlerin daha etkili/verimli sunulmasını sağlamak amacıyla yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu yöntemin kullanılması birçok tartışmayı da beraberinde getirmektedir. Özellikle, aynı işi yapan ancak statüsü farklı olan çalışanlar arasında, haksızlık ve adaletsizliklere sebep olduğuna dair sonuçlar bulunmaktadır. Bu araştırmanın amacı Ankara’da birisi devlet üniversitesine, diğeri Sağlık Bakanlığı’na bağlı 2 farklı hastanede dış hizmet alımı yöntemiyle çalışan toplam 258 personelin iş ve yaşam doyum düzeyleri arasındaki ilişkiyi belirlemektir. Bunun yanında iş doyumunun yaşam doyumuna etkisi ile demografik özelliklerin iş ve yaşam doyumu üzerindeki etkileri de analiz edilmiştir. Araştırmada, çalışanların iş doyumlarının orta düzey veya daha düşük, yaşam doyumlarının ise orta düzeyin altında olduğu görülmüş, iş doyumunun tüm alt boyutlarıyla yaşam doyumu arasında pozitif ve anlamlı ilişkiler bulunmuştur. Ayrıca yaşam doyumu üzerinde en ve tek etkili iş doyumu boyutunun yönetim tutumu olduğu tespit edilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA97ZD77ME
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Gaye Atilla Gök Bu kişi benim

Ramazan Erdem

Fatma Kurtuluş Yıldız Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 23

Kaynak Göster

APA Gök, G. A., Erdem, R., & Kurtuluş Yıldız, F. (2016). DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(23), 43-55.
AMA Gök GA, Erdem R, Kurtuluş Yıldız F. DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ. PAUSBED. Ocak 2016;(23):43-55.
Chicago Gök, Gaye Atilla, Ramazan Erdem, ve Fatma Kurtuluş Yıldız. “DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 23 (Ocak 2016): 43-55.
EndNote Gök GA, Erdem R, Kurtuluş Yıldız F (01 Ocak 2016) DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 23 43–55.
IEEE G. A. Gök, R. Erdem, ve F. Kurtuluş Yıldız, “DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ”, PAUSBED, sy. 23, ss. 43–55, Ocak 2016.
ISNAD Gök, Gaye Atilla vd. “DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 23 (Ocak 2016), 43-55.
JAMA Gök GA, Erdem R, Kurtuluş Yıldız F. DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ. PAUSBED. 2016;:43–55.
MLA Gök, Gaye Atilla vd. “DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 23, 2016, ss. 43-55.
Vancouver Gök GA, Erdem R, Kurtuluş Yıldız F. DIŞ KAYNAKTAN YARARLANMA YOLUYLA ÇALIŞTIRILAN PERSONELİN İŞ VE YAŞAM DOYUMU DÜZEYLERİ ARASINDAKİ İLİŞKİ. PAUSBED. 2016(23):43-55.