BibTex RIS Kaynak Göster

A Hybrid Approach To Strategic Destination Competitiveness Planning: QFD-ADA-AHP

Yıl 2016, Sayı: 25, 74 - 97, 01.09.2016

Öz

In this study, a hybrid approach, that is a composition of Quality Function Deployment (QFD), Attribute-Determinance Analysis (ADA) and Analytical Hierarchy Process (AHP), is proposed in the strategic planning of destination competitiveness. The proposed approach is exemplified on Kozaklı thermal tourism destination in order to show advantages. The Competitiveness needs of thermal tourism destinations were prioritized through Analytical Hierarchical Process and Attribute-Determinance Analysis, based on the results, what strategies and techniques could be developed were determined. Thus, QFD framework proved to be well suited to strategic planning of destination competitiveness with the help of AHP and ADA.

Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS

Yıl 2016, Sayı: 25, 74 - 97, 01.09.2016

Öz

Bu çalışmada, Kalite Fonksiyon Göçerimi (KFG), Önerme-Belirleyiciliği Analizi (ÖBA) ve Analitik Hiyerarşi Süreci (AHS) yaklaşımlarının bir arada kullanılması ile destinasyon rekabetçiliğinin stratejik olarak planlanmasına yönelik hibrit bir yaklaşım önerilmektedir. Önerilen yaklaşım Kozaklı termal turizm destinasyonunda uygulanarak, uygulamada elde edilen kazanımların örneklendirilmesi sağlanmıştır. Çalışmada, termal turizm destinasyonlarının rekabet gücü kazanmalarında duydukları ihtiyaçlar Analitik Hiyerarşi Süreci ve Önerme-Belirleyiciliği Analizi ile önceliklendirilerek, bu ihtiyaçların karşılanmasında ne gibi teknikler ve stratejiler geliştirilebileceği dikkate alınmış, KFG yaklaşımının destinasyonların rekabetçiliklerinin stratejik olarak planlanmasında AHS VE ÖBA ile birlikte başarılı bir şekilde uygulanabileceği gösterilmiştir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA38NE47ME
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Emre Erbaş Bu kişi benim

Nilüfer Şahin Perçin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2016
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Sayı: 25

Kaynak Göster

APA Erbaş, E., & Perçin, N. Ş. (2016). Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(25), 74-97.
AMA Erbaş E, Perçin NŞ. Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS. PAUSBED. Eylül 2016;(25):74-97.
Chicago Erbaş, Emre, ve Nilüfer Şahin Perçin. “Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 25 (Eylül 2016): 74-97.
EndNote Erbaş E, Perçin NŞ (01 Eylül 2016) Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 25 74–97.
IEEE E. Erbaş ve N. Ş. Perçin, “Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS”, PAUSBED, sy. 25, ss. 74–97, Eylül 2016.
ISNAD Erbaş, Emre - Perçin, Nilüfer Şahin. “Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 25 (Eylül 2016), 74-97.
JAMA Erbaş E, Perçin NŞ. Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS. PAUSBED. 2016;:74–97.
MLA Erbaş, Emre ve Nilüfer Şahin Perçin. “Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 25, 2016, ss. 74-97.
Vancouver Erbaş E, Perçin NŞ. Destinasyon Rekabetçiliğinin Stratejik Planlanmasında Hibrit Bir Yaklaşım: KFG-ÖBA-AHS. PAUSBED. 2016(25):74-97.