Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

An Analysis Of Wine Production Industry In Denizli Province And An Appraisal About Cost Accounting Application Policies

Yıl 2017, Sayı: 26, 261 - 277, 01.01.2017

Öz

Turkey is one of the country that has the largest vineyard area in the World and it is located in most appropriate climate zone for viniculture. Additionally, it is host to large number of grape types. For these reasons, Turkey has a significant potential in the global wine industry. Denizli province is one of the important centers of the wine industry in Turkey. The main objective of this study is to analyze the current situation of the industry and interpret cost accounting applications which are an important part of the success of the wineries in Denizli. Accordingly, a field survey is conducted for the industry. In the last part of the study, quantitative data and assessments are given about the survey. As a result, cost accounting system has not been created fully across the industry in Denizli. However, in spite of the some difficulties, the industry has potential for further developments and production volumes tend to increase.

Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme

Yıl 2017, Sayı: 26, 261 - 277, 01.01.2017

Öz

Türkiye, dünyadaki en geniş bağ alanlarına sahip ülkelerden birisidir ve bağcılığa en uygun iklim kuşağında bulunur. Ayrıca çok sayıda şaraplık üzüm çeşidine de ev sahipliği yapar. Bu nedenle Türkiye, dünya şarap sektöründe değerlendirebileceği önemli bir potansiyele sahiptir.Denizli ili şarap sektörünün Türkiye’deki önemli merkezlerinden birisidir. Bu çalışmanın yapılmasındaki temel amaç, Denizli’de, sektörün mevcut durumunun analiz edilmesi ve şarap işletmelerinin başarısında önemli bir yeri olan maliyet muhasebesi uygulamalarının değerlendirilmesidir. Bu doğrultuda sektöre yönelik bir saha araştırması yapılmıştır. Çalışmanın son bölümünde bu araştırmaya yönelik sayısal veriler ve değerlendirmeler yer almaktadır. Sonuç olarak, Denizli ilinde sektör genelinde maliyet muhasebesi sistemi tam olarak oluşturulamamıştır. Ancak yaşanan bazı sıkıntılara rağmen, sektör gelişime açık ve üretim miktarları artış eğilimindedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Finans
Diğer ID JA55HT36YR
Bölüm Derleme
Yazarlar

Hakan Sarıtaş Bu kişi benim

Mehmet Utku Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ocak 2017
Yayımlandığı Sayı Yıl 2017 Sayı: 26

Kaynak Göster

APA Sarıtaş, H., & Utku, M. (2017). Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi(26), 261-277.
AMA Sarıtaş H, Utku M. Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme. PAUSBED. Ocak 2017;(26):261-277.
Chicago Sarıtaş, Hakan, ve Mehmet Utku. “Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 26 (Ocak 2017): 261-77.
EndNote Sarıtaş H, Utku M (01 Ocak 2017) Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 26 261–277.
IEEE H. Sarıtaş ve M. Utku, “Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme”, PAUSBED, sy. 26, ss. 261–277, Ocak 2017.
ISNAD Sarıtaş, Hakan - Utku, Mehmet. “Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi 26 (Ocak 2017), 261-277.
JAMA Sarıtaş H, Utku M. Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme. PAUSBED. 2017;:261–277.
MLA Sarıtaş, Hakan ve Mehmet Utku. “Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme”. Pamukkale Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi, sy. 26, 2017, ss. 261-77.
Vancouver Sarıtaş H, Utku M. Denizli İli Şarap İmalat Sektörü Analizi Ve Maliyet Muhasebesi Uygulama Politikalarına İlişkin Bir Değerlendirme. PAUSBED. 2017(26):261-77.