Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi

Sayı: 1 1 Haziran 2014
  • Dündar Kök
  • Mustafa Emre Uyğur
PDF İndir
EN TR

Price interaction at financial markets: VAR analysis for BIST 100 and selected financial indicators

Öz

In this study, within the framework of the arbitrage pricing model, the variables that affecting the stock returns are examined through the VAR analysis which is one of the methods of the time series. For this purpose, January 2005–December 2012 monthly return data (obtained from the price changes) of BIST100, Brent, U.S dollar, gold is used.According to the findings obtained from the impulse-response analysis results; Brent oil prices are negatively affected by the shocks of U.S dollar prices, in a similar way, U.S dollar prices are negatively affected by the shocks of Brent oil prices for the 1% level of significance during 1,5 period. As for BIST100; it is negatively affected by the shocks of U.S dollar prices for 3% level of significance during 2 periods and it is negatively affected by the shocks of Brent oil prices for the 1% level of significance during 1,5 period. Also it is observed that Brent oil prices and ounce prices are both affecting each other positively for 1% level of significance during 1,5 period.

Anahtar Kelimeler

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

-

Yazarlar

Dündar Kök Bu kişi benim

Mustafa Emre Uyğur Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi

1 Haziran 2014

Gönderilme Tarihi

1 Haziran 2014

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2014 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA
Kök, D., & Uyğur, M. E. (2014). Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi. Pamukkale İşletme ve Bilişim Yönetimi Dergisi, 1, 1-23. https://izlik.org/JA79TU87ML
AMA
1.Kök D, Uyğur ME. Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi. PIBYD. 2014;(1):1-23. https://izlik.org/JA79TU87ML
Chicago
Kök, Dündar, ve Mustafa Emre Uyğur. 2014. “Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi”. Pamukkale İşletme ve Bilişim Yönetimi Dergisi, sy 1: 1-23. https://izlik.org/JA79TU87ML.
EndNote
Kök D, Uyğur ME (01 Haziran 2014) Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi. Pamukkale İşletme ve Bilişim Yönetimi Dergisi 1 1–23.
IEEE
[1]D. Kök ve M. E. Uyğur, “Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi”, PIBYD, sy 1, ss. 1–23, Haz. 2014, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79TU87ML
ISNAD
Kök, Dündar - Uyğur, Mustafa Emre. “Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi”. Pamukkale İşletme ve Bilişim Yönetimi Dergisi. 1 (01 Haziran 2014): 1-23. https://izlik.org/JA79TU87ML.
JAMA
1.Kök D, Uyğur ME. Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi. PIBYD. 2014;:1–23.
MLA
Kök, Dündar, ve Mustafa Emre Uyğur. “Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi”. Pamukkale İşletme ve Bilişim Yönetimi Dergisi, sy 1, Haziran 2014, ss. 1-23, https://izlik.org/JA79TU87ML.
Vancouver
1.Dündar Kök, Mustafa Emre Uyğur. Finansal Piyasalarda Fiyat Etkileşimi: BİST 100 ve Seçilmiş Finansal Göstergeler İçin VAR Analizi. PIBYD [Internet]. 01 Haziran 2014;(1):1-23. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79TU87ML

Pamukkale İşletme ve Bilişim Yönetimi Dergisi (PIBYD)            Pamukkale Journal of Business and Information Management (PIBYD)