Temperature distribution in
high-temperature cooking ovens is the most important criterion for cracking,
breaking and erroneous inertization of the product. Many parameters such as the
position, flow rate, flame length of the burners are effective in the
homogeneous distribution of temperature distribution in the oven during
cooking. According to these parameters, numerical analysis of temperature
distribution in ceramic cooking ovens was made by computational fluid dynamics.
In this study, the numerical modeling study was carried out using FLUENT
6.2.16.
Yüksek
sıcaklık pişirme fırınlarındaki sıcaklık dağılımı, ürünün çatlaması, kırılması
ve hatalı olarak atıl duruma düşmesinde en önemli kriterdir. Pişirme süresince
sıcaklık dağılımının homojen olarak fırın içerisindeki dağılımında brülörlerin
konumu, debisi, alev boyu gibi pek çok parametre etkilidir. Bu parametrelere
göre seramik pişirme fırınlarındaki sıcaklık dağılımının sayısal analizi
hesaplamalı akışkanlar dinamiği ile yapılmıştır. Bu çalışma ile sıcaklık
dağılımı ve fırın içerisindeki hava akış hızlarının dağılımı FLUENT 6.2.16
kullanılarak sayısal modelleme çalışması yapılmıştır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Mühendislik |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 1 Mart 2020 |
Gönderilme Tarihi | 18 Mayıs 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2020 Cilt: 23 Sayı: 1 |
Bu eser Creative Commons Atıf-AynıLisanslaPaylaş 4.0 Uluslararası ile lisanslanmıştır.