Türkiye,
doğal ve tarihi çekicilikleri ile dünyanın birçok yerinden ziyaretçi ağırlayan
bir ülkedir. Tarihten bugüne pek çok kültüre ev sahipliği yapması sebebiyle
kültürel çeşitliliği ve zenginliği oldukça fazladır. Türk mutfağı da bu
zenginliklerden bir tanesidir. Yöresel lezzetlerin çeşitliliği sayesinde
Türkiye’de pek çok destinasyon, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini
çekmektedir. Bu bağlamda Afyonkarahisar mutfağının gastronomi turizmi açısından
değerlendirilmesi bu çalışmanın ana amacını oluşturmaktadır. Bu amaca ulaşmak
için, öncelikle bir literatür taraması yapılmış ve elde edilen bilgilerden yola
çıkarak bir alan araştırması gerçekleştirilmiştir. Veri toplama yöntemi olarak
nitel araştırma yöntemlerinden yarı yapılandırılmış görüşme tekniği tercih
edilip 6 açık uçlu soru katılımcılara yöneltilmiştir. Araştırma kapsamında
Afyonkarahisar’da faaliyet gösteren birinci, ikinci ve üçüncü sınıf
lokantaların yanında beş yıldızlı otellerin orta ve üst düzey yöneticileri ile
görüşmeler yapılmıştır. Yapılan çalışma, Afyonkarahisar mutfağının gastronomi
turizmi açısından zengin bir mutfak kültürü ve çeşitliliğine sahip olduğunu
göstermektedir. Afyonkarahisar’ı ziyaret eden turistlerin yerel kültürü
yansıtan yemeklerle buluşması turistlerin memnuniyet düzeyini arttıracaktır.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 30 Ağustos 2019 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2019 Cilt: 2 Sayı: 2 |