Yöresel yemekler, destinasyonlarda bir çekicilik unsuru olarak her geçen gün önemini artırmaktadır. Bu çerçevede birçok destinasyon, yöresel yemeklerini turistlerle buluşturma adına çaba sergilemektedir. Bu destinasyonlardan bir tanesi de deniz turizmi ile öne çıkan Bartın ilidir. Bu araştırmada Bartın iline özgü yöresel yemeklerin sürdürülebilirliği turizm işletmeleri yöneticileri perspektifinden ele alınmakta ve bir bakış açısı oluşturulması amaçlanmaktadır. Bu amaç doğrultusunda yarı yapılandırılmış mülakat yöntemi ile yiyecek ve içecek hizmeti vermekte olan 12 turizm işletmesinin yöneticisi ile yüz yüze görüşme yapılmıştır. Bu görüşmeler sonucunda Bartın iline özgü yöresel yiyeceklerin turistler tarafından yeterince tanınmadığı ve talep edilmediği öne çıkmıştır. Bununla birlikte yiyecek ve içecek hizmet biriminde görev üstlenen aşçıların yöresel yemekleri yeterince bilmedikleri için de bu yemeklerin menülere yeterince taşınamadığı tespit edilmiştir.
Birincil Dil | Türkçe |
---|---|
Konular | Turizm (Diğer) |
Bölüm | Makaleler |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 31 Ağustos 2022 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2022 Cilt: 5 Sayı: 2 |