Hakkında
Hakkında
Yol Haritası
Trendler
DOI Hizmeti
Konular
Dergiler
Yayıncılar
Tümü
Üniversite
Kamu
EAH
Dernek
Vakıf
Meslek Odası
Firma
Şahıs
Sendika
Araştırmacılar
Dergi Sihirbazı
Yardım
Türkçe
Turkish
English
Yönetici Paneli
Kullanıcı Paneli
Dergilerim
Araştırmalarım
Takiplerim
Profil
Çıkış
Giriş
Nurettin Ayaz
Prof. Dr.
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
Yayın
28
Hakemlik
22
CrossRef Atıf
48
TR Dizin Atıf
19
28
Yayın
22
Hakemlik
48
CrossRef Atıf
19
TR Dizin Atıf
0000-0003-2117-2015
Takip Et
Takip Ediyorsunuz
Profilimi Düzenle
Takipçi
Takip Edilen
Hakkında
Yayınlar
Görevler
Atıf
Uzmanlık Alanları
Turizm
Kurum
KARABÜK ÜNİVERSİTESİ
Popüler Yayınları
Yöresel Yemeklerin Tanıtımı: Valilik ve Belediye Web Siteleri Üzerine Bir İçerik Analizi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Duygu Kırmızıkuşak
,
Ayşe Nur Uslu
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.911186
ATIF
0
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
860
0
ATIF
2
FAVORİ
860
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Üniversite Öğrencilerinin Özel Yurt Satın Alma Davranışı: Karabük İli Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Sedat Başdağ
Yayın Bilgisi: 2016 ,
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
897
0
ATIF
1
FAVORİ
897
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yöneticilerin Kültür Turizmi Algısı: Safranbolu Destinasyonu Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Ömer Ceyhun Apak
, Taner Batı
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1643
0
ATIF
1
FAVORİ
1643
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
KIŞ TURİZMİNE KATILAN YERLİ TURİSTLERİN SEYAHAT MOTİVASYONLARI VE SEYAHAT MEMNUNİYETLERİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Ömer Ceyhun Apak
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: -
ATIF
0
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2541
0
ATIF
1
FAVORİ
2541
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İş Motivasyonun Hijyen Davranışına Etkisi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Arzuhan Aydın
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.350511
ATIF
3
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4541
3
ATIF
1
FAVORİ
4541
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yayınlar
TURİZM SEKTÖRÜNÜN DIŞ TİCARET VE ÖDEMELER DENGESİ ÜZERİNDEKİ ETKİLERİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Ender Tümer
Yayın Bilgisi: 2024 ,
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
97
0
FAVORİ
97
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
KIRSAL TURİZMDE SEYAHAT MEMNUNİYETİ VE TAVSİYE ETME DAVRANIŞI ÜZERİNE BİR İÇERİK ANALİZİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Sertaç Sert
,
Burak Pınaroğlu
Yayın Bilgisi: 2023 ,
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
342
1
FAVORİ
342
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
TURİZM İŞLETMESİ YÖNETİCİLERİNİN YÖRESEL YEMEK BEKLENTİSİ ÜZERİNE NİTEL ARAŞTIRMA: BARTIN İLİ ÖRNEĞİ
Yazarlar:
Yeliz Köse
,
Nurettin Ayaz
Yayın Bilgisi: 2022 ,
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
519
1
FAVORİ
519
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Seyahat İşletmelerinin Misyonlarına Yönelik Bir İçerik Analizi İncelemesi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Berkay Gökgöz
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi
DOI: 10.7596/jebm.31122021.004
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
539
1
FAVORİ
539
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yöresel Yemeklerin Tanıtımı: Valilik ve Belediye Web Siteleri Üzerine Bir İçerik Analizi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Duygu Kırmızıkuşak
,
Ayşe Nur Uslu
Yayın Bilgisi: 2021 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.911186
FAVORİ
2
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
860
2
FAVORİ
860
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Türkiye'de İnanç Turizmi Üzerine Nitel Bir Araştırma
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Mehmet Eren
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: 10.37847/tdtad.833480
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
8091
1
FAVORİ
8091
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turist Tipolojisi ve Seyahat Memnuniyeti İlişkisi: Ilgaz Kayak Merkezi Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Tayfun Sorgun
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.700376
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4651
1
FAVORİ
4651
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Destinasyonlarda Konaklama Hizmet Kalitesi Ölçümü: Safranbolu Örneği
Yazarlar:
Ahmet Gürbüz
,
Nurettin Ayaz
, Hanife Ölçer
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
668
1
FAVORİ
668
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turistlerin Gıda Güvenliği Bilgisinin Şikâyet Etme Davranışına Etkisi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Kübra Sünbül
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.541767
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1098
1
FAVORİ
1098
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Kış Turizminin Sürdürülebilirliği Kapsamında Seyahat Acentası Yöneticilerinin Bakış Açısı: Kayseri Örneği
Yazarlar:
Ahmet Gürbüz
,
Nurettin Ayaz
,
Ömer Ceyhun Apak
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1509
1
FAVORİ
1509
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turizm Amaçlı Hizmet Sunan Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde Gıda Güvenliği Bilinci Oluşturma: Karabük-Kastamonu-Bartın-Sinop Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Ayşegül Acar
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
922
1
FAVORİ
922
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turizm Eğitiminin Gıda Güvenliği Bilgisi ve Davranışına Etkisi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Kübra Sünbül,
Büşra Meltem Türkmen
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Turizm Akademik Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1139
0
FAVORİ
1139
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İş Motivasyonun Hijyen Davranışına Etkisi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Arzuhan Aydın
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.350511
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4541
1
FAVORİ
4541
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
A Research on the Role of Municipalities in Tourism Development of Rural Areas: The Case of Turkey
Yazarlar:
Yüksel Öztürk
,
Nurettin Ayaz
, Rana Allahyarı Sanı
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Afro Eurasian Studies
DOI: 10.33722/afes.477147
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
768
1
FAVORİ
768
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
YÖRESEL YİYECEKLERİ KONU ALAN LİSANSÜSTÜ TEZLERİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Büşra Meltem Türkmen
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.411345
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
6810
0
FAVORİ
6810
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
YEREL HALKIN YÖRESEL MUTFAK KONUSUNDA BİLİNÇLENDİRİLMESİ ÜZERİNE BİR AB PROJESİ DEĞERLENDİRMESİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Mehmet Güllü
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.410102
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1389
0
FAVORİ
1389
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turizmde Gıda Güvenliği Sürecinde Hijyen Davranışı Üzerine Bir Araştırma
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Arzuhan Aydın
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4552
1
FAVORİ
4552
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
TERMAL TURİZMDE YERLİ TURİSTLERİN SEYAHAT MOTİFLERİ VE HİZMET BEKLENTİLERİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Hasan Dağ
Yayın Bilgisi: 2017 ,
International Journal of Contemporary Tourism Research
DOI: 10.30625/ijctr.346922
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1142
0
FAVORİ
1142
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
HELAL TURİZM VE REHBERLİK HİZMETLERİ
Yazarlar:
Mehmet Eren
,
Nurettin Ayaz
,
Filiz Kaçar
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2019
1
FAVORİ
2019
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
KIŞ TURİZMİNE KATILAN YERLİ TURİSTLERİN SEYAHAT MOTİVASYONLARI VE SEYAHAT MEMNUNİYETLERİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Ömer Ceyhun Apak
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2541
1
FAVORİ
2541
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Ev Kadınlarının Turizm Amaçlı Yöresel Yemek Üretimine Bakış Açıları: Bartın İli Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Sibel Çobanoğlu
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1096
0
FAVORİ
1096
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Ev Kadınlarının Turizm Amaçlı Yöresel Yemek Üretimine Bakış Açıları: Bartın İli Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Sibel Çobanoğlu
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
908
1
FAVORİ
908
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Eğitim Sektöründe Hizmet Kalitesinin Ölçülmesi: Öğrenci İşleri Birimi Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Ahmet Arakaya
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1858
0
FAVORİ
1858
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yöneticilerin Kültür Turizmi Algısı: Safranbolu Destinasyonu Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Ömer Ceyhun Apak
, Taner Batı
Yayın Bilgisi: 2017 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1643
1
FAVORİ
1643
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
EKONOMİK KRİZLERİN TURİZM SEKTÖRÜNE OLAN ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
Yayın Bilgisi: 2016 ,
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.17755/esosder.263237
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3175
0
FAVORİ
3175
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
HİZMET SATIN ALMA DAVRANIŞI: ÜNİVERSİTE ÖĞRENCİLERİNİN ÖZEL YURT SEÇİMLERİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Sedat Başdağ
Yayın Bilgisi: 2016 ,
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1785
0
FAVORİ
1785
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Milli Eğitim Şurası Kararlarında Mesleki Eğitimin Düşünsel Yapısı ve Turizm Eğitimi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
Yayın Bilgisi: 2016 ,
Turizm Akademik Dergisi
DOI: -
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
2093
0
FAVORİ
2093
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Üniversite Öğrencilerinin Özel Yurt Satın Alma Davranışı: Karabük İli Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Sedat Başdağ
Yayın Bilgisi: 2016 ,
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
DOI: -
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
897
1
FAVORİ
897
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Makalelerin Yayımlandığı Dergiler
Afro Eurasian Studies
Anatolia: Turizm Araştırmaları Dergisi
Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
International Journal of Contemporary Tourism Research
Karabük Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi
Kastamonu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Safran Kültür ve Turizm Araştırmaları Dergisi
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Turizm Akademik Dergisi
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
Kurul Üyeliği
Econder International Academic Journal
Hakemlik
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Anemon Muş Alparslan Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi
Aydın Gastronomy
Ekonomi İşletme ve Yönetim Dergisi
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
Güncel Turizm Araştırmaları Dergisi
Journal of Mehmet Akif Ersoy University Economics and Administrative Sciences Faculty
Kocaeli Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi SBE Dergisi
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
Trakya Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi
Turizm Akademik Dergisi
Yayınlar
Türkiye'de İnanç Turizmi Üzerine Nitel Bir Araştırma
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Mehmet Eren
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Uluslararası Türk Dünyası Turizm Araştırmaları Dergisi
DOI: 10.37847/tdtad.833480
ATIF
3
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
8091
3
ATIF
1
FAVORİ
8091
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turist Tipolojisi ve Seyahat Memnuniyeti İlişkisi: Ilgaz Kayak Merkezi Örneği
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Tayfun Sorgun
Yayın Bilgisi: 2020 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.700376
ATIF
1
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4651
1
ATIF
1
FAVORİ
4651
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Turistlerin Gıda Güvenliği Bilgisinin Şikâyet Etme Davranışına Etkisi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
, Kübra Sünbül
Yayın Bilgisi: 2019 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.541767
ATIF
1
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1098
1
ATIF
1
FAVORİ
1098
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
Yiyecek ve İçecek İşletmelerinde İş Motivasyonun Hijyen Davranışına Etkisi
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Arzuhan Aydın
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Seyahat ve Otel İşletmeciliği Dergisi
DOI: 10.24010/soid.350511
ATIF
3
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
4541
3
ATIF
1
FAVORİ
4541
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
A Research on the Role of Municipalities in Tourism Development of Rural Areas: The Case of Turkey
Yazarlar:
Yüksel Öztürk
,
Nurettin Ayaz
, Rana Allahyarı Sanı
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Afro Eurasian Studies
DOI: 10.33722/afes.477147
ATIF
1
FAVORİ
1
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
768
1
ATIF
1
FAVORİ
768
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
YÖRESEL YİYECEKLERİ KONU ALAN LİSANSÜSTÜ TEZLERİN BİBLİYOMETRİK ANALİZİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Büşra Meltem Türkmen
Yayın Bilgisi: 2018 ,
Gastroia: Journal of Gastronomy And Travel Research
DOI: 10.32958/gastoria.411345
ATIF
32
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
6810
32
ATIF
0
FAVORİ
6810
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
TERMAL TURİZMDE YERLİ TURİSTLERİN SEYAHAT MOTİFLERİ VE HİZMET BEKLENTİLERİ
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
,
Hasan Dağ
Yayın Bilgisi: 2017 ,
International Journal of Contemporary Tourism Research
DOI: 10.30625/ijctr.346922
ATIF
3
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
1142
3
ATIF
0
FAVORİ
1142
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
EKONOMİK KRİZLERİN TURİZM SEKTÖRÜNE OLAN ETKİLERİ ÜZERİNE BİR İNCELEME
Yazarlar:
Nurettin Ayaz
Yayın Bilgisi: 2016 ,
Elektronik Sosyal Bilimler Dergisi
DOI: 10.17755/esosder.263237
ATIF
4
FAVORİ
0
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
3175
4
ATIF
0
FAVORİ
3175
TOPLAM İNDİRİLME SAYISI
İnteraktif Rehber Aracı
Panel tanıtımını görmek istiyorsanız Turu Başlat' a tıklayabilirsiniz.
Turu Başlat