Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

DENİZLİ TANDIR KEBAB AS A TRADITIONAL PRODUCT IN DENİZLİ GASTRONOMY TOURISM

Yıl 2024, Cilt: 7 Sayı: 3, 469 - 478, 31.12.2024

Öz

Kaynakça

  • Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (2023). Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, https://www.dhmi.gov.tr/Sayfalar/Istatistikler.aspx, ([Erişim Tarihi: 14.07.2023].
  • Işkın, M., & Genç, K. (2020). Gastronomi turizmi açısından geleneksel ürün adı tescilinin önemi: Çakallı menemeni. Akademik Gastronomi Çalışmaları, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 42, 267-281.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı, (2023). Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, https://yigm.ktb.gov.tr/TR-9851/turizm-istatistikleri.html, ([Erişim Tarihi: 19.01.2023].
  • Sınai Mülkiyet Kanunu, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6769.pdf, ([Erişim Tarihi: 15.05.2023].
  • Türk Patent ve Marka Kurumu, (2023). https://www.turkpatent.gov.tr/cografi-isaret, ([Erişim Tarihi: 15.06.2023].
  • Türkiye İstatistik Kurumu, (2023). https://data.tuik.gov.tr/Kategori/GetKategori?p=egitim-kultur-spor-ve-turizm-105&dil=1, ([Erişim Tarihi: 15.01.2023].
  • İnternet Kaynakçası https://www.denizlikebabi.net/, [Erişim Tarihi: 14.03.2023].
  • https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6769.pdf, ([Erişim Tarihi: 15.03.2023].

DENİZLİ GASTRONOMİ TURİZMİNDE GELENEKSEL ÜRÜN OLARAK DENİZLİ TANDIR KEBABI

Yıl 2024, Cilt: 7 Sayı: 3, 469 - 478, 31.12.2024

Öz

Doğal ve kültürel değerler açısından oldukça zengin olan Denizli, turizm açısından oldukça önemli bir destinasyondur. Denizli termal turizm, kültür turizmi, şehir turizmi, kırsal turizm, balon turizmi ve gastronomi turizmi açısından birçok turistik değere sahiptir. Gastronomi turizmi açısından Denizli Tandır Kebabını tanıtmak, toplumsal bilinç oluşturmak ve Denizli’nin gastronomi turizminden alacağı payı artırmak oldukça önemlidir. Bu çalışmada Denizli turizm potansiyeli ele alınmış geleneksel ürün olarak Denizli Tandır Kebabı ile ilgili yorumlar değerlendirilmiştir. Bu değerlendirmeler lezzet, hizmet, atmosfer, personel ve değer olmak üzere 5 tema kapsamında ele alınmıştır.

Kaynakça

  • Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (2023). Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, https://www.dhmi.gov.tr/Sayfalar/Istatistikler.aspx, ([Erişim Tarihi: 14.07.2023].
  • Işkın, M., & Genç, K. (2020). Gastronomi turizmi açısından geleneksel ürün adı tescilinin önemi: Çakallı menemeni. Akademik Gastronomi Çalışmaları, Konya Büyükşehir Belediyesi Kültür Yayınları, 42, 267-281.
  • Kültür ve Turizm Bakanlığı, (2023). Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, https://yigm.ktb.gov.tr/TR-9851/turizm-istatistikleri.html, ([Erişim Tarihi: 19.01.2023].
  • Sınai Mülkiyet Kanunu, https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6769.pdf, ([Erişim Tarihi: 15.05.2023].
  • Türk Patent ve Marka Kurumu, (2023). https://www.turkpatent.gov.tr/cografi-isaret, ([Erişim Tarihi: 15.06.2023].
  • Türkiye İstatistik Kurumu, (2023). https://data.tuik.gov.tr/Kategori/GetKategori?p=egitim-kultur-spor-ve-turizm-105&dil=1, ([Erişim Tarihi: 15.01.2023].
  • İnternet Kaynakçası https://www.denizlikebabi.net/, [Erişim Tarihi: 14.03.2023].
  • https://www.mevzuat.gov.tr/mevzuatmetin/1.5.6769.pdf, ([Erişim Tarihi: 15.03.2023].
Toplam 8 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Konular Rekreasyon, Tatil ve Turizm Coğrafyası, Turizm (Diğer)
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Serkan Bertan 0000-0002-9424-5011

Yayımlanma Tarihi 31 Aralık 2024
Gönderilme Tarihi 8 Nisan 2024
Kabul Tarihi 3 Eylül 2024
Yayımlandığı Sayı Yıl 2024 Cilt: 7 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Bertan, S. (2024). DENİZLİ GASTRONOMİ TURİZMİNDE GELENEKSEL ÜRÜN OLARAK DENİZLİ TANDIR KEBABI. Safran Kültür Ve Turizm Araştırmaları Dergisi, 7(3), 469-478.