BibTex RIS Kaynak Göster

KÜRESELLEŞMENİN BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI MESLEĞİNE ETKİLERİ: BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA BİR TARTIŞMA

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 119 - 128, 01.09.2013

Öz

Teknolojinin gelişmesiyle ve iletişim imkânlarının yaygınlık kazanmasıyla, toplumların, sosyo-kültürel ve aynı zamanda iktisadi alanda etkileşiminin sonucu ve yansıması olarak ifade edebileceğimiz küreselleşme olgusu yerküreyi derinden etkilemiştir.
Yerküreyi derinden etkileyen teknolojik yenilikler ve bu yeniliklere bağlı olan değişim, iş dünyasında bireysel farklılıkları ön plana çıkarmıştır. Bireysel farklılıklara bağlı olarak, gerek kurumsal gerekse bireysel rekabet artmıştır.
Rekabetin artması ve neo-liberal dönüşüm yönetici asistanını, iş dünyasında önemli bir unsur haline getirmiştir. Yönetici asistanı kurumların verimli ve etkin faaliyet göstermesinde ön plana çıkmaktadır.
İlgili literatür taramasıyla hazırlanan bu çalışmada, İKMEP kapsamında hazırlanan “Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı” ders müfredatının mesleki yeterlilik açısından etkinliği tartışılmıştır.

THE EFFECTS OF GLOBALIZATION ON OFFICE MANAGEMENT AND EXECUTIVE ASSISTANCE PROFESSION: AN ARGUMENT ABOUT TRAINING PROGRAMME OF OFFICE MANAGEMENT AND EXECUTIVE ASSISTANCE

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI, 119 - 128, 01.09.2013

Öz

The phenomenon of globalization, which we can state as the reflection of the communities as a result of socio-cultural and also financial interaction, deeply affected the World with the development of technology and spread of Communication means. Technological innovations that deeply affected the World and the consequential changes, features the individual differences in the field of business World. As a result of these differences both corporate and individual rivalry increased. The increase in rivalry and neo liberal change turned the executive assistant into an important element in business World. The executive assistant comes into prominence in productive and active service of the institutions. In this study, prepared with the related literature review, the curriculum of Office management and executive assistance programme, envisaged within the scope of İKMEP is discussed in the sense of professional competence.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA27TG82NP
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Sefa Salih Bildirici Bu kişi benim

Barış Aytekin Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Eylül 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 BÜRO YÖNETİMİ I ÖZEL SAYISI

Kaynak Göster

APA Bildirici, S. S., & Aytekin, B. (2013). KÜRESELLEŞMENİN BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI MESLEĞİNE ETKİLERİ: BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI EĞİTİM PROGRAMI HAKKINDA BİR TARTIŞMA. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi119-128.

.