BibTex RIS Kaynak Göster

BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMINDA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN LİDERLİK TARZLARINA İLİŞKİN EĞİLİMLERİNİN ANALİZİ MUĞLA ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ II ÖZEL SAYISI, 265 - 276, 01.10.2013

Öz

Ekonomik, teknolojik, sosyal, siyasal ve hukuki çevre alanındaki gelişmeler işletmelerin faaliyetlerinde ve organizasyon yapılarında zorunlu değişimler yapmalarına neden olmaktadır. Böyle bir durumda işletmeleri başarıya götürebilecek, sürdürülebilir rekabet avantajı kazandıracak, en önemlisi işletme amaçlarına ulaştıracak tarzda ve eğitimde liderlere ihtiyaç vardır. Bu ihtiyacı karşılamak için dünyanın birçok üniversitesinde liderlik ve profesyonel yöneticilik eğitimleri verilmektedir. İş başına geçen yöneticilerin en yakın çalışma arkadaşları ise yönetici asistanlarıdır. İşletme sahiplerinin profesyonel yöneticilerden veya liderlerden bekledikleri ile bu profesyonel yöneticilerin ve liderin yönetici asistanlarından beklentileri benzerlik göstermektedir. Hatta yönetici asistanlarının liderleri ile uyumlu bir şekilde faaliyetlerde bulunabilmeleri benzer liderlik tarzlarına sahip olabilmeleri ile mümkündür. Araştırma bu kapsamda Muğla Üniversitesi Muğla Meslek Yüksek Okulu Büro Yönetimi ve Yönetici Asistanlığı Programında öğrenim gören öğrencilerin liderlik tarzlarını belirlemek ve bu tarzın ortaya çıkışına neden olabilecek cinsiyet ve çevre değişkenlerinin etkisini değerlendirmek amacıyla yapılmıştır.

AN ANALYSIS OF STUDENTS’S WHO ARE STUDYING IN OFFICE MANAGEMENT AND EXECUTIVE ASSISTANCE PROGRAM TENDENCY OF RELATION TO LEADERSHIP STYLESA CASE STUDY IN MUGLA SITKI KOCMAN UNIVERSITY

Yıl 2013, BÜRO YÖNETİMİ II ÖZEL SAYISI, 265 - 276, 01.10.2013

Öz

Developments in the field of economic, technological, social, political and legal environment leads to make necessary changes in the organizational structures of business and their activity. In the face of such a situation, educational leaders are needed for enterprises’s success, sustainable competitive advantage and first and foremost achieving business’s aims. To meet this needs, leadership and professional management training is provided at many universities in the world. Executive assistants are the closest work colleagues of managers. Business owners expectations from professional managers or leaders and professional managers’s and leaders’s expectations from executive assistants show similarity. It is only possible for executive assistants to work collaboratively with their leaders if they have similar leadership characteristics. In this context, research’s aim is to determine leadership styles of students who are studying in Office Management and Executive Assistance Program at Muğla Sitki Kocman Universty Muğla Vocational High School and assess the impact of environment variables and gender that can cause the emergence of this style.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Diğer ID JA27ST49HK
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Fatma Atıgan Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Ekim 2013
Yayımlandığı Sayı Yıl 2013 BÜRO YÖNETİMİ II ÖZEL SAYISI

Kaynak Göster

APA Atıgan, F. (2013). BÜRO YÖNETİMİ VE YÖNETİCİ ASİSTANLIĞI PROGRAMINDA OKUYAN ÖĞRENCİLERİN LİDERLİK TARZLARINA İLİŞKİN EĞİLİMLERİNİN ANALİZİ MUĞLA ÜNİVERSİTESİ ÖRNEĞİ. Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi265-276.

.