BibTex RIS Kaynak Göster

YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 11, 85 - 101, 08.09.2016
https://izlik.org/JA54SK56WX

Öz

Entegre raporlama, kurumsal raporlama anlayışının güncel yansımalarından birisidir. Bu raporlama türü her geçen süre yaygınlaşmakla birlikte üzerinde görüş birliğine varılmış bir entegre rapor formatına henüz ulaşılamamıştır. Ayrıca diğer kurumsal raporlamalarla ilişkisi, kapsayıcı ya da katkı sağlayıcı özellikleri tartışılmaktadır. Bu çalışma mevcut uluslararası entegre raporlama anlayışı hakkında bir fikir vermeyi amaçlamaktadır. Çalışmada, 13 farklı ülke işletmelerinin yayınladıkları uluslararası entegre raporlar kapsam ve içerik bağlamında incelenmiş, farklılaşan veya ortak özellikleri tespit edilmiştir. Bu doğrultuda gelecek entegre raporlama uygulamaları için önerilerde bulunulmuştur.

Yıl 2016, Cilt: 6 Sayı: 11, 85 - 101, 08.09.2016
https://izlik.org/JA54SK56WX

Öz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Yazarlar

Uğur Kaya Bu kişi benim

Davut Aygün Bu kişi benim

Ömer Yazan Bu kişi benim

Gönderilme Tarihi 8 Eylül 2016
Yayımlanma Tarihi 8 Eylül 2016
IZ https://izlik.org/JA54SK56WX
Yayımlandığı Sayı Yıl 2016 Cilt: 6 Sayı: 11

Kaynak Göster

APA Kaya, U., Aygün, D., & Yazan, Ö. (2016). YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi, 6(11), 85-101. https://izlik.org/JA54SK56WX
AMA 1.Kaya U, Aygün D, Yazan Ö. YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. KTÜSBD. 2016;6(11):85-101. https://izlik.org/JA54SK56WX
Chicago Kaya, Uğur, Davut Aygün, ve Ömer Yazan. 2016. “YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi 6 (11): 85-101. https://izlik.org/JA54SK56WX.
EndNote Kaya U, Aygün D, Yazan Ö (01 Eylül 2016) YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi 6 11 85–101.
IEEE [1]U. Kaya, D. Aygün, ve Ö. Yazan, “YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”, KTÜSBD, c. 6, sy 11, ss. 85–101, Eyl. 2016, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA54SK56WX
ISNAD Kaya, Uğur - Aygün, Davut - Yazan, Ömer. “YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi 6/11 (01 Eylül 2016): 85-101. https://izlik.org/JA54SK56WX.
JAMA 1.Kaya U, Aygün D, Yazan Ö. YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. KTÜSBD. 2016;6:85–101.
MLA Kaya, Uğur, vd. “YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA”. Karadeniz Teknik Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Sosyal Bilimler Dergisi, c. 6, sy 11, Eylül 2016, ss. 85-101, https://izlik.org/JA54SK56WX.
Vancouver 1.Kaya U, Aygün D, Yazan Ö. YENİ BİR KURUMSAL RAPORLAMA YAKLAŞIMI OLARAK ENTEGRE RAPORLAMA VE DÜNYADAKİ UYGULAMA ÖRNEKLERİ ÜZERİNE BİR ARAŞTIRMA. KTÜSBD [Internet]. 01 Eylül 2016;6(11):85-101. Erişim adresi: https://izlik.org/JA54SK56WX

KTÜSBD

KTUJSS

Creative Commons Lisansı
Bu eser Creative Commons Atıf 4.0 Uluslararası Lisansı ile lisanslanmıştır.