BibTex RIS Kaynak Göster

The Level of Utilization and Approaches of Computer Technologies in Small and Medium Sized Ready-Made Clothing Establishments

Yıl 2009, Cilt: 1 Sayı: 3, 77 - 98, 01.03.2009

Öz

KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI

Yıl 2009, Cilt: 1 Sayı: 3, 77 - 98, 01.03.2009

Öz

Küçük ve orta ölçekli hazır giyim işletmelerin pazarlarda rekabet edebilmeleri için, kaliteli ürün ve hizmetleri optimum bir maliyetle en kısa zamanda üreterek pazara sunmaları gerekir. Bu açıdan, bilgisayar teknolojilerinin kullanımı son derece önemlidir. Bu araştırma, sektör bazında son zamanlarda hızlı gelişme gösteren küçük ve orta ölçekli hazır giyim işletmelerinde bilgisayar teknolojilerinin kullanım düzeyi ve işletmelerin bu teknolojilere yaklaşımlarını ortaya çıkarmak amacıyla yapılmıştır. Araştırma, sektörün yoğun olduğu beş ilde (İstanbul, Ankara, Adana, Denizli ve Bursa) faaliyet gösteren, küçük ve orta ölçekli hazır giyim işletmelerinden araştırmaya katılmaya gönüllü 167 işletme üzerinde gerçekleştirilmiştir. Araştırmada, survey yöntemi kullanılmıştır. Araştırma verilerini toplamak için bir anket formu geliştirilmiştir. Elde edilen veriler SPSS 15.00 paket programında değerlendirilmiştir. İstatistikî analizlerle; işletmelerin faaliyet süreleri, ürettikleri ürün çeşidi, personel sayısı, üretim türü ve hedef pazar yapılarına bağlı olarak bilgisayar teknolojilerine yaklaşım düzeylerinin farklılık gösterip göstermediği saptanmaya çalışılmıştır. İstatistikî analizlerde ANOVA, “t testi”, yüzde ve aritmetik ortalama metotları kullanılmıştır. Yapılan analiz sonuçlarında işletmelerin faaliyet sürelerine, ürettikleri ürün çeşidine personel sayısına, üretim türüne ve hedef pazarına göre bilgisayar teknolojilerine yaklaşımlarının farklılık gösterdiği saptanmıştır

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

Şule Çivitci Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 1 Sayı: 3

Kaynak Göster

APA Çivitci, Ş. (2009). KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi, 1(3), 77-98.
AMA Çivitci Ş. KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi. Mart 2009;1(3):77-98.
Chicago Çivitci, Şule. “KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI”. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi 1, sy. 3 (Mart 2009): 77-98.
EndNote Çivitci Ş (01 Mart 2009) KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi 1 3 77–98.
IEEE Ş. Çivitci, “KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI”, Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi, c. 1, sy. 3, ss. 77–98, 2009.
ISNAD Çivitci, Şule. “KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI”. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi 1/3 (Mart 2009), 77-98.
JAMA Çivitci Ş. KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi. 2009;1:77–98.
MLA Çivitci, Şule. “KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI”. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi, c. 1, sy. 3, 2009, ss. 77-98.
Vancouver Çivitci Ş. KÜÇÜK VE ORTA ÖLÇEKLİ HAZIR GİYİM İŞLETMELERİNİN BİLGİSAYAR TEKNOLOJİLERİNİ KULLANIM DÜZEYLERİ VE YAKLAŞIMLARI. Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitü Dergisi. 2009;1(3):77-98.