Araştırma Makalesi

DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ

Cilt: 22 Sayı: Kayfor 15 Özel Sayısı 30 Aralık 2017
  • Bekir Parlak
PDF İndir
TR EN

DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ

Öz

Bu çalışma dijital çağda eğitim alanında yaşanan gelişmeleri ele alarak, bu alandaki olanaklara, fırsatlara ve pratiklere odaklanmaktadır. Çalışma, ana tema olarak eğitimde dijital nitelikli uygulamaları mercek altına almaktadır. Çalışmanın amacı; dijital çağda eğitim alanındaki fırsatları genel olarak değerlendirdikten sonra, uygulamaya dönük çıktı ve sonuçları analiz etmektir. Bu bilimsel makale bir betimsel inceleme çalışması olup, özgün bir kapsam ve içerik sunmayı hedeflemektedir. Eğitimde dijital devrim olarak adlandırılabilecek çok yönlü ve derinlemesine bir değişim ve dönüşüm yaşanmaktadır. İnternet devrimi ve PC sahipliğinin yaygınlaşması, diğer bazı faktörler, pek çok alanda olduğu gibi eğitim alanında da bir “dijital devrim” ortaya çıkarmıştır. Dijital çağın eğitimi, daha önce hiç var olmayan yığınla olanak ve fırsat sunmaktadır. Bu düşünsel arka plandan yola çıkan bu bilimsel çalışma, özellikle dijital ortamda gerçekleşen en iyi eğitim uygulamalarını mercek altına alarak, konuya sistematik bir bütünlük kazandırmaya çalışacaktır. Bu bağlamda yeni uygulamalar incelenerek dijital öğrenme ortamlarına ve uygulamalarına ilişkin bir anlama çerçevesi oluşturulacak ve konu sistematize edilmiş olacaktır.

Anahtar Kelimeler

Kaynakça

  1. DOĞAN, D. ve SEFEROĞLU, S. S. (2015). “Mobil Cihazlar ve Eğitimde Dijital Dönüşüm”, s. 539-563, (Ed.) AKKOYUNLU, B., İŞMAN, A. ve ODABAŞI, H. F., Eğitim Teknolojileri Okumaları 2015, TOJET, Ankara.
  2. İŞMAN, A. (2015). “Eğitim Teknolojisi ve Öğretim Tasarımı”, s. 1-24, (Ed.) AKKOYUNLU, B., İŞMAN, A. ve ODABAŞI, H. F., Eğitim Teknolojileri Okumaları 2015, TOJET, Ankara.
  3. JONES, T. ve, DEWİNG C. (2011). Future Agenda 2020, Optimist Yayınları, İstanbul.
  4. KAAS, M. J. (2010). “Teaching in a Technology-Enhanced and Web-Connected World”, Journal of the American Psychiatric Nurses Association, 16(2): 114–115.
  5. KERCHNER, C. T. (2013). “Technology Policy for a 21st Century Learning System”, Policy Brief, 13-3:1-15.
  6. NYAGORME, P., QUA-ENOO, A.A., BERVELL, B., ARKORFUL, V. (2017). “The Awareness and Use of Electronic Learning Platforms: A Case of a Developing Country”, World Journal of Computer Application and Technology, 5(2): 13-23.
  7. OECD (2013). Eğitim Politikası Genel Görünümü: Türkiye.
  8. OECD (2015). Student Computers and Learning: Making the Connection Implication of Digital Technology for Education Policy and Practice.

Ayrıntılar

Birincil Dil

Türkçe

Konular

-

Bölüm

Araştırma Makalesi

Yazarlar

Bekir Parlak Bu kişi benim
Türkiye

Yayımlanma Tarihi

30 Aralık 2017

Gönderilme Tarihi

6 Aralık 2017

Kabul Tarihi

-

Yayımlandığı Sayı

Yıl 2017 Cilt: 22 Sayı: Kayfor 15 Özel Sayısı

Kaynak Göster

APA
Parlak, B. (2017). DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 22(Kayfor 15 Özel Sayısı), 1741-1759. https://izlik.org/JA79UC39JW
AMA
1.Parlak B. DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ. SDÜİİBFD. 2017;22(Kayfor 15 Özel Sayısı):1741-1759. https://izlik.org/JA79UC39JW
Chicago
Parlak, Bekir. 2017. “DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ”. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 22 (Kayfor 15 Özel Sayısı): 1741-59. https://izlik.org/JA79UC39JW.
EndNote
Parlak B (01 Aralık 2017) DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 22 Kayfor 15 Özel Sayısı 1741–1759.
IEEE
[1]B. Parlak, “DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ”, SDÜİİBFD, c. 22, sy Kayfor 15 Özel Sayısı, ss. 1741–1759, Ara. 2017, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79UC39JW
ISNAD
Parlak, Bekir. “DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ”. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi 22/Kayfor 15 Özel Sayısı (01 Aralık 2017): 1741-1759. https://izlik.org/JA79UC39JW.
JAMA
1.Parlak B. DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ. SDÜİİBFD. 2017;22:1741–1759.
MLA
Parlak, Bekir. “DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ”. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, c. 22, sy Kayfor 15 Özel Sayısı, Aralık 2017, ss. 1741-59, https://izlik.org/JA79UC39JW.
Vancouver
1.Bekir Parlak. DİJİTAL ÇAĞDA EĞİTİM: OLANAKLAR VE UYGULAMALAR ÜZERİNE BİR ANALİZ. SDÜİİBFD [Internet]. 01 Aralık 2017;22(Kayfor 15 Özel Sayısı):1741-59. Erişim adresi: https://izlik.org/JA79UC39JW