BibTex RIS Kaynak Göster

Konaklama İşletmelerinde Yiyecek - İçecek Maliyet Analizi

Yıl 2009, Cilt: 14 Sayı: 1, 313 - 330, 01.03.2009

Öz

Kaynakça

  • AKGÜÇ, Öztin, Finansal Yönetim, Avcıol Basım – Yayın, İstanbul, 1994.
  • AKTAŞ, Ahmet, Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Livane Matbaası, 2. Baskı, Antalya, Ocak 2001.
  • ARAS, Haşim, Konaklama İşletmelerinde Yiyecek – İçecek Maliyet Kontrolü, Devran Matbaası, Ankara, 1993.
  • DENİZER, Dündar, Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara, 2005.
  • RIZAOĞLU, Bahattin, Murat HANÇER, Menü ve Yönetim, Detay Yayıncılık, Ankara, 2005.
  • SÖKMEN, Alptekin, Yiyecek – İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Genişletilmiş 2. Baskı, Detay Yayıncılık, Ankara, 2005.
  • SÜMERKAN, Zekeriya, Konaklama İşletmelerinde Maliyet Bilgilerinin Hazırlanması (Cost Control), İnce Ofset, Balıkesir, 1989.
  • TÜRKSOY, Adnan, Otel Yönetim Muhasebesi, Turhan Kitabevi, Ankara, 1998.
  • ULU, Ahmet, Mehmet SARIIŞIK, “Yiyecek – İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol Sistemleri ve Türkiye Açısından Uygulanabilirliği”, 1. Uluslararası ve VII. Ulusal Turizm Kongresi, Kuşadası, 29 Kasım – 3 Aralık 1996.
  • USAL, Alparslan, Osman Avşar KURGUN, Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri, Gözden Geçirilmiş 2. Baskı, Detay Yayıncılık, Ankara, Ekim 2003.
  • YILMAZ, Yaşar, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Detay Yayıncılık, Ankara, 2004.

KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YİYECEK - İÇECEK MALİYET ANALİZİ

Yıl 2009, Cilt: 14 Sayı: 1, 313 - 330, 01.03.2009

Öz

Konaklama işletmelerinin en önemli gelir kaynakları yiyecek – satışlarından içecek yaygınlaşmasıyla birlikte yiyecek – içecek maliyetlerinin gelişiminin ölçülmesi; takip edilmesi; önceden belirlenen standartlara uygun olup olmadığının tespiti ve bu maliyet bilgilerinin yorumlanabilmesi için maliyet kontrol yöntemlerine gereksinim artmıştır. Çalışmada konuyla ilgili olarak yapılan literatür çalışmasına ve konunun bir bütün halinde ele alındığı beş yıldızlı bir otel işletmesi örneğine yer verilmektedir

Kaynakça

  • AKGÜÇ, Öztin, Finansal Yönetim, Avcıol Basım – Yayın, İstanbul, 1994.
  • AKTAŞ, Ahmet, Ağırlama Hizmet İşletmelerinde Yiyecek ve İçecek Yönetimi, Livane Matbaası, 2. Baskı, Antalya, Ocak 2001.
  • ARAS, Haşim, Konaklama İşletmelerinde Yiyecek – İçecek Maliyet Kontrolü, Devran Matbaası, Ankara, 1993.
  • DENİZER, Dündar, Konaklama İşletmelerinde Yiyecek İçecek Yönetimi, Detay Yayıncılık, Ankara, 2005.
  • RIZAOĞLU, Bahattin, Murat HANÇER, Menü ve Yönetim, Detay Yayıncılık, Ankara, 2005.
  • SÖKMEN, Alptekin, Yiyecek – İçecek Hizmetleri Yönetimi ve İşletmeciliği, Genişletilmiş 2. Baskı, Detay Yayıncılık, Ankara, 2005.
  • SÜMERKAN, Zekeriya, Konaklama İşletmelerinde Maliyet Bilgilerinin Hazırlanması (Cost Control), İnce Ofset, Balıkesir, 1989.
  • TÜRKSOY, Adnan, Otel Yönetim Muhasebesi, Turhan Kitabevi, Ankara, 1998.
  • ULU, Ahmet, Mehmet SARIIŞIK, “Yiyecek – İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol Sistemleri ve Türkiye Açısından Uygulanabilirliği”, 1. Uluslararası ve VII. Ulusal Turizm Kongresi, Kuşadası, 29 Kasım – 3 Aralık 1996.
  • USAL, Alparslan, Osman Avşar KURGUN, Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri, Gözden Geçirilmiş 2. Baskı, Detay Yayıncılık, Ankara, Ekim 2003.
  • YILMAZ, Yaşar, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Detay Yayıncılık, Ankara, 2004.
Toplam 11 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil Türkçe
Bölüm Makaleler
Yazarlar

  Arş.gör.saliha Başak Erdinç Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 1 Mart 2009
Yayımlandığı Sayı Yıl 2009 Cilt: 14 Sayı: 1

Kaynak Göster

APA Erdinç, .A.B. (2009). KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YİYECEK - İÇECEK MALİYET ANALİZİ. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14(1), 313-330.