TÜRKSOY, Adnan, Otel Yönetim Muhasebesi, Turhan Kitabevi, Ankara, 1998.
ULU, Ahmet, Mehmet SARIIŞIK, “Yiyecek – İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol Sistemleri ve Türkiye Açısından Uygulanabilirliği”, 1. Uluslararası ve VII. Ulusal Turizm Kongresi, Kuşadası, 29 Kasım – 3 Aralık 1996.
USAL, Alparslan, Osman Avşar KURGUN, Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri, Gözden Geçirilmiş 2. Baskı, Detay Yayıncılık, Ankara, Ekim 2003.
YILMAZ, Yaşar, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Detay Yayıncılık, Ankara, 2004.
Konaklama işletmelerinin en önemli gelir kaynakları yiyecek – satışlarından içecek yaygınlaşmasıyla birlikte yiyecek – içecek maliyetlerinin gelişiminin ölçülmesi; takip edilmesi; önceden belirlenen standartlara uygun olup olmadığının tespiti ve bu maliyet bilgilerinin yorumlanabilmesi için maliyet kontrol yöntemlerine gereksinim artmıştır. Çalışmada konuyla ilgili olarak yapılan literatür çalışmasına ve konunun bir bütün halinde ele alındığı beş yıldızlı bir otel işletmesi örneğine yer verilmektedir
TÜRKSOY, Adnan, Otel Yönetim Muhasebesi, Turhan Kitabevi, Ankara, 1998.
ULU, Ahmet, Mehmet SARIIŞIK, “Yiyecek – İçecek İşletmelerinde Maliyet Kontrol Sistemleri ve Türkiye Açısından Uygulanabilirliği”, 1. Uluslararası ve VII. Ulusal Turizm Kongresi, Kuşadası, 29 Kasım – 3 Aralık 1996.
USAL, Alparslan, Osman Avşar KURGUN, Turizm İşletmelerinde Maliyet Analizleri, Gözden Geçirilmiş 2. Baskı, Detay Yayıncılık, Ankara, Ekim 2003.
YILMAZ, Yaşar, Yiyecek İçecek Maliyet Kontrolü, Detay Yayıncılık, Ankara, 2004.
Erdinç, .A.B. (2009). KONAKLAMA İŞLETMELERİNDE YİYECEK - İÇECEK MALİYET ANALİZİ. Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi Ve İdari Bilimler Fakültesi Dergisi, 14(1), 313-330.