TR
EN
Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi
Öz
Bu çalışmada, yapraktan kalsiyum uygulamasının standart karanfil çeşitlerinin (Turbo ve Baltico) verim, kalite parametreleri ve besin elementi içerikleri üzerindeki etkileri incelenmiştir. Bu amaçla 0, % 0.125, % 0.250 ve % 0.500 Ca içeren CaCl2 H2O çözeltisi hazırlanmış ve 15 gün arayla 3 defa yapraktan uygulama yapılmıştır. İncelenen parametrelerin geneli, çeşit farklılığından etkilenmiş ve bu etki istatistiksel olarak önemli bulunmuştur. İstatistiksel olarak önemli olmamakla birlikte, sap kalınlığı, kuru madde ağırlığı ve vazo ömründe, Ca uygulamalarıyla artış gözlenmiştir. Kalsiyum uygulamalarına bağlı olarak, bitkinin Ca, K, N ve P içerikleri artmış buna karşılık Mg, Cu ve Mn içerikleri azalmıştır.
Anahtar Kelimeler
Ayrıntılar
Birincil Dil
Türkçe
Konular
Gıda Mühendisliği
Bölüm
Araştırma Makalesi
Yayımlanma Tarihi
1 Eylül 2013
Gönderilme Tarihi
1 Eylül 2013
Kabul Tarihi
-
Yayımlandığı Sayı
Yıl 2013 Cilt: 8 Sayı: 2
APA
Köksal, F., & Erdal, İ. (2013). Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi. Ziraat Fakültesi Dergisi, 8(2), 1-10. https://izlik.org/JA48JD44UC
AMA
1.Köksal F, Erdal İ. Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi. ISUBÜ ZFD. 2013;8(2):1-10. https://izlik.org/JA48JD44UC
Chicago
Köksal, Füsun, ve İbrahim Erdal. 2013. “Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi”. Ziraat Fakültesi Dergisi 8 (2): 1-10. https://izlik.org/JA48JD44UC.
EndNote
Köksal F, Erdal İ (01 Eylül 2013) Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi. Ziraat Fakültesi Dergisi 8 2 1–10.
IEEE
[1]F. Köksal ve İ. Erdal, “Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi”, ISUBÜ ZFD, c. 8, sy 2, ss. 1–10, Eyl. 2013, [çevrimiçi]. Erişim adresi: https://izlik.org/JA48JD44UC
ISNAD
Köksal, Füsun - Erdal, İbrahim. “Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi”. Ziraat Fakültesi Dergisi 8/2 (01 Eylül 2013): 1-10. https://izlik.org/JA48JD44UC.
JAMA
1.Köksal F, Erdal İ. Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi. ISUBÜ ZFD. 2013;8:1–10.
MLA
Köksal, Füsun, ve İbrahim Erdal. “Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi”. Ziraat Fakültesi Dergisi, c. 8, sy 2, Eylül 2013, ss. 1-10, https://izlik.org/JA48JD44UC.
Vancouver
1.Füsun Köksal, İbrahim Erdal. Standart Karanfil Çeşitlerinde Yapraktan Kalsiyum Uygulamasının, Verim, Kalite Ve Besin Elementi İçeriğine Etkisi. ISUBÜ ZFD [Internet]. 01 Eylül 2013;8(2):1-10. Erişim adresi: https://izlik.org/JA48JD44UC