In this research, heritability and repeatability of service period (SP), calving interval (CI), gestation length
(GL), number of insemination per conception (NIPC), first service age (FSA), first calving age (FCA), lactation milk
yield (LMY) and lactation length (LL) were estimated using reproductive and productive records in Brown Swiss
herd reared at the Konuklar State Farm in Konya.
The heritability values for SP, CI, GL, NIPC, FSA, FCA, LMY and LL were 0.074 ± 0.096, 0.131 ± 0.146, 0.053
± 0.046, 0.331 ± 0.122, 0.766 ± 0.242, 0.214 ± 0.201, 0.107 ± 0.119, and 0.226 ± 0.156 respectively. The repeatability
values of CP, CI, GL, NIPC, LMY and LL were determined as 0.089 ± 0.071, 0.103 ± 0.101, 0.151 ± 0.059, 0.143
± 0.047, 0.188 ± 0.085 and 0.231 ± 0.084 respectively.
Lactation milk yield fertility heritability repeatability Brown Swiss.
Arastirmada Konuklar Tarim Isletmesinde yetistirilen Esmer sigirlara ait döl ve süt verim kayitlarindan Servis
Periyodu (SP), Buzagilama Araligi (BA), Gebelik Süresi (GS), Gebelik Basina Tohumlama Sayisi (GBTS), Ilk Damizlikta
Kullanma Yasi (IDKY), Ilk Buzagilama Yasi (IBY), Laktasyon Süt Verimi (LSV) ve Laktasyon Süresine (LS) ait
Kalitim ve Tekrarlanma derecesi degerleri hesaplanmistir.
Arastirmada elde edilen kalitim derecesi degerleri SP, BA, GS, GBTS, IDKY, IBY, LSV ve LS için sirayla 0.074
± 0.096, 0.131 ± 0.146, 0.053 ± 0.046, 0.331 ± 0.122, 0.766 ± 0.242, 0.214 ± 0.201, 0.107 ± 0.119, ve 0.226 ± 0.156
olarak bulunmustur. Bu özelliklerden SP, BA, GS, GBTS, SV ve LS için hesaplanan tekrarlanma derecesi degerleri
ise ayni sirayla 0.089 ± 0.071, 0.103 ± 0.101, 0.151 ± 0.059, , 0.143 ± 0.047, 0.188 ± 0.085 ve 0.231 ± 0.084 olarak
tespit edilmistir.
Süt verimi döl verimi kalitim derecesi tekrarlanma derecesi Esmer sigir.
Birincil Dil | İngilizce |
---|---|
Konular | Hayvansal Üretim (Diğer) |
Bölüm | Araştırma Makalesi |
Yazarlar | |
Yayımlanma Tarihi | 25 Aralık 2003 |
Gönderilme Tarihi | 1 Ocak 2003 |
Yayımlandığı Sayı | Yıl 2003 Cilt: 17 Sayı: 32 |
Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.