Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Energy Balance at Corn Production

Yıl 2004, Cilt: 18 Sayı: 34, 28 - 30, 25.12.2004

Öz

The aim of this study, in grown corn of energy balance sheet is shown in Konya. With this aim, a number of equipment-machine used in management, economic life’s, work efficiency, consumption of fuel-oil, weight of machine etc. data bases were obtained from test reports and the study done in region.
In grow corn; it was found that the highest energy usage proportion in total input energy is fertilizer energy, followed by seed equipment-machine and fuel-oil energies respectively. Although, fuel consumption and value of machine energy usage lower level than developed country, energy of fertilizer and seed higher level are shown in region.

Mısır Üretiminde Enerji Bilançosu

Yıl 2004, Cilt: 18 Sayı: 34, 28 - 30, 25.12.2004

Öz

Bu çalışmada, Konya koşullarında mısır üretiminde enerji bilançosu ortaya konulmuştur. Bu amaçla, işletmelerde kulla-nılan alet-makine varlığı, ekonomik ömürleri, iş başarısı, yakıt-yağ tüketimleri ve makina ağırlıkları gibi temel veriler bölgede yapılan diğer çalışmalar ile test raporlarından temin edilmiştir.
Mısır üretiminde, toplam girdi enerjileri içerisinde kullanım oranı en yüksek olanın gübre enerjisi olduğu bulunmuştur.. Bunu sırayla tohumluk, alet-makine ve yakıt-yağ enerjileri izlemiştir. Yakıt tüketimi ve makine kullanım enerji değerleri gelişmiş ülkelere göre düşük düzeyde iken, gübre ve tohumluk enerjilerinin daha yüksek olduğu görülmektedir.

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Ziraat Mühendisliği
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Mustafa Konak Bu kişi benim

Tamer Marakoğlu Bu kişi benim

Osman Özbek Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Aralık 2004
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2004
Yayımlandığı Sayı Yıl 2004 Cilt: 18 Sayı: 34

Kaynak Göster

EndNote Konak M, Marakoğlu T, Özbek O (01 Aralık 2004) Energy Balance at Corn Production. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 18 34 28–30.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.