Araştırma Makalesi
BibTex RIS Kaynak Göster

Probably Risk in Grape and Wine: Ochra Toxin A

Yıl 2006, Cilt: 20 Sayı: 39, 53 - 57, 25.08.2006

Öz

The mycotoxin ochratoxin A is potent nephrotoxin and a possible human carcinogen. It was occured in a variety of plant products, including wine, grape juice and raisin. Several surveys shown that the range of ochratoxin A contents detected in wine produced in Europe varied between 0.01 and 3.4 µgl-1. Concentration of the toxin increased in the order white

Üzüm ve Şarapta Olası Bir Tehlike: Okratoksin A

Yıl 2006, Cilt: 20 Sayı: 39, 53 - 57, 25.08.2006

Öz

Mikotoksin olan okratoksin A etkili bir nefrotoksin ve olası bir insan karsinojenidir. Çeşitli bitkisel ürünlerde görülür. Bu ürünler içersinde şarap, şıra ve kuru üzüm de yer alır. Çeşitli surveyler Avrupa’da üretilen şaraplarda belirlenen okratoksin A sınırlarının 0.01 ile 3.4 µgl-1 arasında değiştiğini göstermektedir. Toksinin konsantrasyonu şaraplarda be-yaz

Toplam 0 adet kaynakça vardır.

Ayrıntılar

Birincil Dil İngilizce
Konular Bahçe Bitkileri Yetiştirme ve Islahı
Bölüm Araştırma Makalesi
Yazarlar

Emin Onan Bu kişi benim

Harun Çoban Bu kişi benim

Yayımlanma Tarihi 25 Ağustos 2006
Gönderilme Tarihi 1 Ocak 2006
Yayımlandığı Sayı Yıl 2006 Cilt: 20 Sayı: 39

Kaynak Göster

EndNote Onan E, Çoban H (01 Ağustos 2006) Probably Risk in Grape and Wine: Ochra Toxin A. Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences 20 39 53–57.

Selcuk Journal of Agriculture and Food Sciences Creative Commons Atıf-GayriTicari 4.0 Uluslararası Lisansı (CC BY NC) ile lisanslanmıştır.